У Криму закінчились місця на кладовищах: відкривають крематорій

30.07.2018 18:49 3

У Криму закінчились місця на кладовищах: відкривають крематорій

"Є 2 види крематоріїв: у першому можливе проведення обрядових процесів, у другому, який побудований у нас, - немає. Тут не зможуть бути присутніми родичі померлих, тільки представники похоронних організацій", - пояснив Михайло Ремез.
Процедура кремації займає близько години. "У нас є спеціальний апарат, який видає штрих-код на неспаленому матеріалі. Він наклеюється на труну, щоб за допомогою зчитуючої апаратури ідентифікувати особу людини. Потім труна подається до кремаційного блока, а потім - до печі. Кремація займає 50-60 хв. Викиди в повітря після спалювання тіл не мають негативного впливу на екологію. Фільтрується згоріле повітря, адже людина майже повністю складається з води. Утворюються діоксини, але для боротьби з ними у нас є система фільтрації. Для цього потрібно знизити температуру диму на половину - до 400 градусів. Це обладнання розроблено в Китаї за програмою захисту навколишнього середовища", - розповів Ремез, вказавши, що стандартний спосіб поховання тіл у землі завдає набагато більшої шкоди екології.
Проте новий вид поховання вважають прийнятним далеко не всі релігії світу. РПЦ вважає, що тіла бажано ховати в землю. Не визнає кремацію й іслам, винятком можуть стати тільки екстрені випадки.
Фото Kuda.ua

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

300-летие украинского святого отпраздновали в Беларуси Подборка развивающих игрушек для детей возрастом 1 год Евроазиатский Еврейский Конгресс, учрежденный Украиной, Казахстаном и РФ, «ушел в прошлое» Быстрая доставка покупок из США Признаки ВСД и методы правильного определения болезни

Публикации