У Києві покажуть історичний перформанс про онучку князя Ярослава Мудрого, яку канонізували римо-католики

06.06.2018 15:04 9

У Києві покажуть історичний перформанс про онучку князя Ярослава Мудрого, яку канонізували римо-католики

Організатори заходу - МЗС України, «Міжнародний фестиваль мистецтв «Anne de Kyiv Fest». Учасники: Ірина Шум – координаторка проекту МЗС Open Air, дипломат; Федір Баландін - постановник вистави, головний куратор міжнародного фестивалю мистецтв «Anne de Kyiv Fest»; Ірма Вітовська-Ванца – акторка, виконавиця однієї з головних ролей; Нарміна Стрішенець – керівниця відділу комунікації та адвокації ООН Жінки в Україні.
21 червня 2018 року о 19.30 у відкритому просторі між фасадом будівлі і колонадою МЗС відбудеться традиційний щорічний «МЗС Open Air». На заході будуть присутні міністр закордонних справ України Павло Клімкін та його литовський колега Лінас Лінкявічюс.
Під час цьогорічного «МЗС Open Air», провідною темою якого стала тематика гендерної рівності, а також вшанування європейської історичної спадщини України, відбудеться прем'єра історичного перформансу «Едігна. Донька Анни Київської та Генріха І. Початок славного Служіння».
Це дійство присвячене цікавій та маловідомій для широкого загалу долі Едігни (принцеси Емми), доньки Анни Київської та короля Франції Генріха І, онуки великого князя Київського Ярослава Мудрого, яка в молодому віці залишила рідну для неї Францію, вирушивши у довгу подорож, і в результаті знайшла свою долю в селищі Пух (територія сучасної Німеччини), де вона і провела решту свого життя. У 1600 р. римо-католицька церква канонізувала Едігну. Сьогодні в Німеччині існує Товариство Едігни.
Свою поетично-візуальну версію долі Едігни подають поет та автор сюжету Олександр Ірванець та постановник вистави Федір Баландін. До підготовки вистави долучилася зіркова команда славнозвісних професіоналів: Ірма Вітовська-Ванца, Федір Стригун, Анастасія Блажчук, Андрій Єрмоленко, Остап Ступка, Олексій Березюк, Тарас Компаніченко, Євген Нищук, Іван Небесний, Іван Рябчій, Олег Грищенко, Станіслав Кушпітовський.
Мiсце проведення заходу: вулиця Богдана Хмельницького, 8/16, Укрінформ [зала 1]

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Только самое лучшее от марки Тойота Бытовая техника для кухни ТМ Вентолюкс – лидер продаж в Украине Якісні платформні ваги за доступною ціною Виват-Украина - качественная наградная продукция для любого мероприятия Как выглядит венецианский карнавал

Публикации