У Запоріжжі УПЦ (МП) збирає антицерковні плакати часів СРСР, щоб відкрити музей

15.12.2017 13:29 3

У Запоріжжі УПЦ (МП) збирає антицерковні плакати часів СРСР, щоб відкрити музей

У Запорізькій єпархії Української Православної Церкви з'явиться церковно – історичний музей. Мета його створення - збереження та актуалізація тієї частини спадщини національної культури, яка корінням сягає у Православ'я, повідомляє "УНІАН-релігії".

З допомогою музею, зокрема, буде показано внесок Церкви у розвиток національних видів мистецтва – іконопису, церковної архітектури, декоративно-прикладного мистецтва і літератури.

Відвідувачів будуть знайомити з символічним змістом православного храму, правилами поведінки в ньому, православними таїнствами та обрядами. А ще — з історією єпархії та інститутами УПЦ в краї (монастирями, духовними навчальними закладами, благодійними товариствами та ін), життєдіяльністю подвижників і мучеників за віру Христову.

Мета створення музею — привернути увагу до місцевих православних святинь, чудотворних ікон, джерел, храмів і монастирів. Єпархіальна канцелярія прийме в дар: старовинне церковне начиння, облачення, ікони, книги, марки із зображенням храмів, газети церковні/антицерковні, антицерковну агітацію минулих років, плакати. Все зібране представлять в музеї.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/69387/

Следующая новость
Предыдущая новость

Неповторимые и оригинальные свадебные торты Приобрести качественные поворотники для дверей Плей Фортуна - максимальное удовольствие и самое качественное разнообразие Духовенство УПЦ взяло участь у святкуванні дня слідчих органів РФ у Сімферополі Особенности игры на сайте казино Колумбус

Публикации