В УГКЦ прирівнюють переселенців до пресвятої родини Христа та оптимізують підрозділи з подолання наслідків війни

15.12.2017 13:33 6

В УГКЦ прирівнюють переселенців до пресвятої родини Христа та оптимізують підрозділи з подолання наслідків війни

Також ця зустріч була важливою для пошуку способів подолання наслідків кризи, яка спричинена війною, що триває на сході України, а також для спільного пошуку відповідей на все нові виклики, які постають.
«Сьогоднішня зустріч − це спроба скоординувати і оптимізувати нашу співпрацю. Дуже важливо не даремно витрачати енергію, бо є відчуття, що багато проектів перетинаються, дублюються і накладаються. Я наполегливо прошу, щоб кожен долучився і доклав зусиль до того, щоб усім нам покращити роботу. Тоді коефіцієнт корисної дії стане значно більший», − зазначив адміністратор Патріаршої курії о. Андрій Максимович.
На заході владика Богдан (Манишин) представив головні напрями служіння: реабілітацію осіб з ПТСР (ПТСР − посттравматичний стресовий розлад), їх формацію, супровід, і розповів про особливості їхньої теперішньої роботи.
Як підсумок активної праці й обговорення, було прийнято колегіальне рішення призначити відповідальних за окремі напрямки діяльності. Зокрема, о. Ростислав Височан став координатором у підготовці програми і проведенні літніх таборів для дітей, які підпадають під категорію дітей війни: діти військовослужбовців, діти прифронтової зони, діти, батьки яких загинули чи поранені, внутрішньо переміщені діти. Отець Руслан П’яста тепер буде координатором у проведенні реабілітації для сімей військовослужбовців, медичних капеланів, волонтерів зони АТО та психологів-волонтерів, о. Володимир Пігічин – координатором психологічного вишколу для священиків, семінаристів, монашества, а Іванна Гудь призначена координатором Всеукраїнської мережі навчально-реабілітаційних центрів для дружин і матерів учасників АТО (її діяльність полягає у проведенні навчальних семінарів і координації функціонування груп взаємної підтримки дружин і матерів у єпархіях та екзархатах Української Греко-Католицької Церкви).
Координаційні зустрічі такого формату будуть проводитися щоквартально.

Крім того, 12 грудня в головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка» відбувся круглий стіл на тему «Моделі допомоги на шляху інтеграції внутрішньопереміщених осіб». Такий захід організували представники університету та благодійної організації «Карітас України».

У роботі круглого столу взяв участь владика Володимир (Груца), єпископ-помічник Львівської архієпархії УГКЦ. У привітальному слові, виходячи з духу передріздвяного часу, владика порівняв життя внутрішньопереселених осіб та їхніх родин до нелегкої долі пресвятої родини: святого Йосипа і діви Марії. Єпископ наголосив, що вони були своєрідно «транзитні» люди, в сучасних категоріях – переселенці.
Вони йшли, шукали місця для поселення, ночівлі і, зрештою, народження Ісуса. У Вифлеємі їх спочатку не прийняли, бо місцеві мешканці мали певні настороження до іноземців. Їх не прийняла та чи інша родина, хоч потім напевно жаліли, адже могли стати свідками і учасниками народження Христа, а саме їхній дім міг стати яскинею: «Вони, напевно, потім думали собі: «Якби ми знали». Сьогоднішня конференція, є власне тим місцем, щоб нас просвітити в цих питаннях, щоб ми були ті, які знали, як вийти назустріч цим людям» – сказав на завершення свого слова єпископ.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Все для наращивания ресниц в Prime Lashes Лучшая мужская обувь на любой случай Джокер Казино – неперевершений ресурс для розваг Кроссовки-сороконожки Интересует утепление, отделка или ремонт под ключ балконов и лоджий? Обращаетесь в компанию Алиас-Днепр!

Публикации