УПЦ розпочала хресний хід з чудотворними іконами шпиталями, де лікуються воїни АТО

26.04.2018 16:16 12

УПЦ розпочала хресний хід з чудотворними іконами шпиталями, де лікуються воїни АТО

Синодальний відділ УПЦ (МП) із взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України 20 квітня 2018 року розпочав Всеукраїнську хресну ходу з іконами та мощами святих цілителів військовими шпиталями та лікарнями, у яких перебувають на лікуванні учасники АТО
У хресній ході беруть участь військові священики (капелани) та ветерани АТО. Всім, хто перебуває на лікуванні, буде надана можливість помолитися перед іконами та мощами святих цілителів Пантелеймона, Агапіта Печерського, Луки Кримського, Косми та Даміана, а також мощами інших цілителів, які були надані Грецькою і Кіпрською Православними Церквами.
З метою інформування суспільства про духовно-пастирську опіку військовослужбовців духовенством УПЦ (МП) хресна хода включатиме мобільну фотовиставку «Сторінки пастирського служіння військового духовенства Української Православної Церкви».
Цими ж днями, 19 квітня 2018 року, голова Відділу по взаємозв’язках з військовослужбовцями та іншими силовими формуваннями Володимир-Волинської єпархії УПЦ (МП) протоієрей Олексій Шаран відвідав разом із священиками благочиння протоієреєм Сергієм Зозулем з с. Красностав та протоієреєм Юрієм Хавурою з с. Бобичі Рівненський військовий полігон, де проходили військові навчання 14 ОМБр.

УПЦ розпочала хресний хід з чудотворними іконами шпиталями, де лікуються воїни АТО

Перед відправкою на схід, в зону бойових дій, священики відслужили військовим святковий пасхальний молебень. Голова відділу побажав командиру бригади полковнику Олександру Жакуну та всьому особовому складу здоров’я, крепості сил духовних та тілесних, оптимізму, наснаги, мужності та всякого добра.
Священики роздали кожному солдату іконки та натільні хрестики від єпархіального управління, а також паски, яйця та продукти, які були зібрані жителями сіл: Красностав, Свійчів, Галинівка, Бобичі, Черчичі, П’ятидні та Миколаївської церкви м. Волидимир-Волинського.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Виртуальные развлечения с денежными призами победителям Отдых в Трускавце 2018 Разработка мобильных приложений для отелей Киевские итальянские пиццерии УГКЦ організувала курс реабілітації для медиків Харківського військового госпіталю

Публикации