Українські православні єпископи світу просять усіх молитися за об’єднання Української Православної Церкви і надання їй автокефалії

26.04.2018 9:44 6

Українські православні єпископи світу просять усіх молитися за об’єднання Української Православної Церкви і надання їй автокефалії

Конференція українських православних єпископів поза межами України написала звернення про підтримку дій, проведених Константинопольським Священним Синодом щодо можливого надання Томосу Автокефалії Українській Православній Церкві.

«Ми запевнили Його Всесвятість у безустанних молитвах за нього у цьому процесі, і не тільки єрархів, але й мільйонів українців, духовенства та вірних в Україні та поза її межами», – пишуть єпископи та просять усіх приєднатися до цього звернення молитвою за об’єднання Української Православної Церкви.

Молитва

“Господи Боже наш, Ти бачиш, як невидимі й видимі вороги розділили Українську Православну Церкву, а разом з нею і ввесь український народ. Допоможи нам сприяти об’єднанню українського православ’я в єдину помісну Церкву, поклавши наріжним каменем апостольське правило, яке велить нам знати, що кожен народ, а серед них і український народ, повинен мати свого першого єпископа.

Напоум, Господи, наших розділених братів, щоб вони об’єдналися навколо Престолу Київського в єдину Церкву і щоб між усіма ними панувала християнська любов, бо Ти сказав: «По тому будуть пізнавати, що ви Мої ученики, якщо будете мати любов між собою».

Зглянься на нас, Чоловіколюбний Господи, і не карай нас за наші провини вільні і не вільні, свідомі й несвідомі. Дай нам мати правдиву любов між собою, прости нам провини наші і не пам’ятай беззаконь наших.

Владико Многомилостивий, охорони й збережи Українську державу від тих, хто зазіхає на її незалежність і хоче розділити її, як Ти завжди оберігав християнські держави. Нехай єдина помісна Українська Православна Церква буде міцною духовною основою для неподільності Української держави та єдності народу нашого, нехай розвіються вороги його і нехай запанують в нас мир, злагода і єдність.

Ти, Господи, сказав: «Без мене не можете робити нічого». Вислухай, Боже, благання вірних Твоїх і благослови розпочату справу єднання православних у Помісній Церкві Українській до успішного завершення привести. Святійшому Патріарху Варфоломію, Українському Православному Єпископату, Президенту, Верховній Раді та всім, хто для цього трудиться, мудрість та натхнення Духа Твого Святого пошли, і у добрій справі визнання Церкви Української до скорого завершення всіх приведи. Бо Ти милуєш і спасаєш нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.”

Звернення підписали:

† ЮРІЙ, Митрополит Української Православної Церкви Канади

† АНТОНІЙ, Митрополит Української Православної Церкви США і в Діаспорі

† ЄРЕМІЯ, Архиєпископ Української Православної Єпархії Бразилії та Південної Америки

† ДАНИЇЛ, Архиєпископ Української Православної Церкви США та Західної Європи

† ІЛАРІОН, Єпископ Української Православної Церкви Канади

† АНДРІЙ, Єпископ Української Православної Церкви Канади

https://www.uocofusa.org/news_180424_2.html

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/ukraine_and_world/ukrainians_outside_of_Ukraine/70942/

Следующая новость
Предыдущая новость

Рулонные шторы День-Ночь- практичный и удобный атрибут комфорта Спілка християнських письменників України заснувала християнську літературну премію Чудеса Афонского старца Ефрема Филофейского Идеальный сон: выбираем ортопедический матрас Современные системы видеонаблюдения по разумным ценам

Публикации