Український католицький університет презентував видавничу серію «Київське християнство» у Харківському національному університеті

28.03.2018 16:25 21

Український католицький університет презентував видавничу серію «Київське християнство» у Харківському національному університеті

Насамперед учасників заходу привітав декан історичного факультету ХНУ к.і.н. Сергій Литовченко та організаторка презентації д.і.н. Людмила Посохова, наголосивши на важливості проведення подібних публічних заходів як для студентів-магістрів історичної програми Харківського університету, так і для науковців міста.
Презентував програму «Київське християнство» один із її співкоординаторів, проректор з наукової роботи Українського католицького університету (УКУ) проф. Ігор Скочиляс. Це відбувалось у форматі лекції про релігійну культуру на українських землях ранньомодерного часу для магістрів історичної програми ХНУ. «Свою головну увагу програма зосереджує на міждисциплінарному вивченні сформованої на цивілізаційному пограниччі християнського Сходу і Заходу київської традиції. І в цьому ключі надзвичайно цікавим регіоном є Слобідська Україна, що межувала зі Степом і тривалий час була контактною зоною з московським православ’ям на Великому Кордоні між осілим християнським і кочовим мусульманським населенням, і навіть калмиками-буддистами» – зауважив І. Скочиляс.
Опісля розпочалось безпосереднє представлення та обговорення трьох із дванадцяти книг цієї серії.
Викладач кафедри історії Національного університету «Києво-Могилянська академія» д.і.н. Максим Яременко презентував основні тези своєї монографії «Перед викликами уніфікації та дисциплінування: Київська православна митрополія у XVIII столітті». Ця доповідь та тези монографії автора викликали жваве обговорення і дискусію як за участі магістрів, так і представників академічного середовища Харкова.
Тетяна Вілкул, старший науковий співробітник Інституту історії НАН України, розповіла як упорядниця про археографічну публікацію «Книга Ісуса Навина: давньослов’янський четій текст за списками XIV–XVI століть».
Науковий збірник «Кирило Транквіліон Ставровецький – проповідник Слова Божого: Матеріали Міжнародної наукової конференції, Львів–Унів, 23-25 квітня 2015 року» презентувала одна зі співредакторок, доцентка кафедри філології УКУ Дарія Сироїд. Участь в обговоренні взяв один із співавторів збірника владика Ігор (Ісіченко).
Наприкінці семінару проф. Ігор Скочиляс анонсував публікацію цього року ще 10 книг в рамках серії «Київське християнство», що означатиме подальші презентації нових книг цієї академічної видавничої серії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Виды отчетов по практике: студентам на заметку Особенности и специфика шоссейных квадроциклов Митрополит УПЦ відсвяткував у Севастополі день військово-морського флоту Росії Играть в популярные игровые аппараты в онлайн казино Игровой Клуб Vulkan Ламинат самого лучшего качества в Днепре

Публикации