Україна очікує делегацію Константинополя з новинами про томос

18.07.2018 14:13 18

Україна очікує делегацію Константинополя з новинами про томос

За даними джерела РБК-Україна в дипломатичних колах, вже наступного тижня представники Вселенського патріарха можуть приїхати до України для участі в заходах, присвячених 1030-літтю Хрещення Русі. Передбачається, що делегація від Вселенського патріарха відвідає Київ з певними новинами з приводу томосу про автокефалію для Української Церкви.
В УПЦ (Московського Патріархату) очікують делегації всіх помісних Православних Церков на ці дати. "На даний момент майже всі підтвердили свою участь і надіслали нам інформацію про те, хто буде представляти кожну церкву. Хочу сказати, що представники помісних православних церков - Олександрійської, Єрусалимської, Болгарської, Сербської, Румунської та інших - будуть з нами і будуть у нас", - зазначив заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ (МП) Микола Данилевич. Однак, за його словами, від Константинопольського Патріархату поки відповіді немає.
Нещодавно спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що Україна може отримати томос про автокефалію влітку-восени цього року. "Зараз ключове завдання - це отримання Томосу. І це питання дозволить вирішити… величезну кількість питань, які дозволять об'єднати всіх християн, православних християн України в одну церкву. Можете мої слова запам'ятати: з моменту отримання Томосу ми будемо бачити масовий, наголошую, перехід православних християн, які сьогодні формально перебувають у московському патріархаті, в Єдину українську церкву", - підкреслив спікер.
Як зазначили джерела РБК-Україна в дипломатичних колах, незважаючи на зміщення строків, позиція Вселенського патріарха щодо українського церковного питання залишається незмінною. А затримка з остаточним рішенням обумовлена тривалістю самої процедури надання автокефалії.
Зокрема, в УПЦ (Київського Патріархату) пояснюють затримку з томосом тим, що Константинопольський Патріархат ще не завершив офіційне інформування всіх помісних церков з цього питання.
"Засідання Синоду відбувається регулярно, щомісяця. Тобто, будь-яка наступна чергова сесія Синоду може прийняти це рішення", - припустив керівник інформаційного відділу Київської патріархії УПЦ КП Євстратій (Зоря). Він вважає, що рішення про надання томосу можна очікувати цієї осені.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Где найти лучший отдых в Одессе Неодимовый магнит для экономии семейного бюджета В Харькове христиане передали госпиталю 400 кг медицинских материалов для раненых бойцов Христианские мультфильмы для детей Диагностика состояния зубов – первый этап, который необходимо пройти перед началом лечения

Публикации