Тисячі іноземних делегатів конгресу Свідків Єгови у Львові, окрім духовної віднови, отримали позитив від України

17.07.2018 17:13 141

Тисячі іноземних делегатів конгресу Свідків Єгови у Львові, окрім духовної віднови, отримали позитив від України

Юлія КОНОТОПЧІК

Юрій КІРЄЄВ

Майже три з половиною тисячі іноземних делегатів з різних куточків землі прибули 6 липня у Львів на спеціальний конгрес Свідків Єгови під назвою «Будьте мужні!».

Конгрес продовжився для них культурною програмою з ознайомлення з історією та етносом України. Американці та німці, чехи та румуни, канадці та словаки – загалом представники дев’яти іноземних держав – провели десять насичених та колоритних днів у столиці Галичини.

Конгрес_w1.jpg

Виступи, в яких взяли участь промовці, у тому числі, з іноземних гостей, транслювалися одночасно на 15 стадіонів та виставкових залів України: у Києві, Харкові, Івано-Франківську, Тернополі, Запоріжжі та в інших містах.

Конгрес_4w.jpg

Понад 125 тисяч українських вірян слухали практичні поради, як з мужністю долати труднощі сьогодення. На сучасному відеообладнанні транслювалися інтерв’ю та відеоролики, що навчали мужності на прикладах одновірців з усіх континентів. Очікуваною подією для делегатів була прем’єра художнього фільму «Історія про Йону – урок мужності та милосердя». В ньому екранізовано біблійне оповідання про одного з Божих пророків давнини.Екскурсійна-програма_2w.jpg

Проте релігійна програма була лише маленькою частиною програми прийому іноземних гостей, яка тривала майже два тижні. А останні делегати повернулися додому лише цими вихідними.

Гості відвідували замки Львівщини, оглядали мальовничі краєвиди Карпат, знайомилися з українською культурою та ремеслами, насолоджувалися етнічною музикою й танцями, смакували страви національної кухні.

Екскурсійна-програма_3w.jpg

За інформацією організаторів, делегатів було розміщено у 38 готелях та забезпечено транспортом на весь період заходу. Закордонні гості самі сплачували своє перебування у Львові лише цим інвестувавши у місто близько $1,8 млн. При заселенні кожен гість отримав подарунки та детальний опис запланованих заходів, які складалися заздалегідь, ураховуючи індивідуальні побажання кожного.

Марко (19 років) та Мікела (22 роки) Фоджо, рідні брат та сестра – Свідки Єгови зі Сполучених Штатів. Вони вперше відвідали Україну.

«Ми мало знали про Україну та її культуру до нашого приїзду», - розповідає Марко. Мікела каже: «Наші батьки продали стару машину та дозволили використати гроші на власний розсуд. Ми вирішили витратити їх для поїздки на конгрес в Україну».

Екскурсійна-програма_5w.jpg

Аби ознайомити іноземних гостей з історією та етносом України, місцеві Свідки Єгови організували для одновірців екскурсії Львовом та за місто. Вежа Корнякта, Будинок вчених, Золочівський, Свірзький та Олеський замки – це далеко не повний перелік об’єктів, які змогли оглянути делегати. Аби екскурсії були цікавішими та змістовнішими для екскурсоводів підібрали костюми та грим, аби вони виглядали, як відомі історичні постаті - архітектор Зігмунд Гаргалевський та грецький лихвар Костянтин Корнякт, які від першої особи розповідали про історію об’єктів.

Екскурсійна-програма_1w.jpg

Повсюди на них чекало знайомство з українською піснею, танцями та національними стравами.

«Після усіх цих екскурсій ми побачили, що українці дуже талановиті. Вони красиво співають, танцюють та розмовляють багатьма мовами. Під час туру на Сколівські Бескиди нас вразив дитячий хор. Спочатку вони співали українською, а потім перейшли на англійську. Співали навіть п’ятирічні діти. Це було неймовірно!», - пригадують Мікела та Марко.

Гості каталися на конях, танцювали польку, пробували грати на трембіті та навіть прясти нитки на прядці. Така презентація місцевого історичного спадку привернула увагу істориків.

Екскурсійна-програма_4w.jpg

«Так цікаво ще ніхто в моїй практиці не розказував про історію українського народу», - каже Костянтин Бережко, кандидат історичних наук та професійний гід. Він ділиться враженнями після видовищного перформансу у Свірзькому замку, який виконали 98 місцевих Свідків для іноземних гостей: «Кожна епоха, яку пережив Свірзький замок зокрема та український народ загалом, була представлена окремим танцем. Так, саме танцем. Тут були представлені танці багатьох культур та народів: чардаш, полька, циганські танці, віденський вальс тощо. Такого видовища наші замки ще не бачили!».

Львівська-опера_1w.jpg

На кілька вечорів Свідки Єгови орендували два найбільших театри Львова: Національний Академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької, та Національний академічний український драматичний театр ім. М. Заньковецької. Під час вечірніх програм, які були повністю підготовлені та виконані місцевими Свідками Єгови, іноземні гості слухали концерти за участю народних музикантів, колективів пісні й танцю, а також переглянули відеофільм про красу Карпатських гір, та художній фільм про історію Свідків Єгови в Україні.

Львівська-опера_2w.jpg

«До цієї визначної події ми готувалися 15 місяців. Щоб усе пройшло на найвищому рівні 2 430 волонтерів з числа Свідків Єгови з усієї України турбувалися про іноземних делегатів, а 2 741 добровольців працювали над підготовкою стадіону до прийому гостей», - розповідає Іван Рігер, представник Центру Свідків Єгови в Україні. «Так, в нас різна культура і мова, але це не перешкоджає нам, а лише збагачує нас. Проте найбільше нас об’єднує – спільне навчання з Божого Слова».

Десять днів для делегатів сплинули, мов одна година. Марко Фоджо розповів, чому надав перевагу мандрівці до України, а не відпочинку, наприклад, на курорті в США: «Це речі, які не можна порівнювати. Тут ми отримали духовне відновлення. Коли я їду у звичайну відпустку, то іноді навіть стомлююся від неї і хочеться додому. Зараз все по-іншому, я не хочу додому».

Конгрес_5w.jpg

Дуже незвично, що суто релігійний захід створив позитивні враження про Україну, її історію та культуру.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/exclusive/reportage/71847/

Следующая новость
Предыдущая новость

Стабильность - главный девиз казино интернет НетГейм Термосы разных видов Як вибрати якісний ортопедичний матрац Полный спектр ритуальных услуг от «Орг-Ритуал» «Эстерсунд»: Восстание скромного шведского клуба из Зимнего города

Публикации