Студент УКУ збирає гроші на лікування мами

14.02.2019 12:49 15

Студент УКУ збирає гроші на лікування мами

Марії Миколаївні Данилів 59 років. Перші ознаки хвороби Паркінсона з’явилися в неї 7 років тому. Зараз у пані Марії остання стадія захворювання. Однак лікарі запевняють – надія є. Потрібно встановити нейростимулятор мозку. Операцію планують зробити в Інституті нейрохірургії імені Ромоданова. Її вартість – космічні для родини 600 тисяч гривень.

Єдиний син пані Марії розпочав збір коштів на порятунок мами.

Павло Данилів – першокурсник, вивчає психологію в Українському католицькому університеті. Павло з Рогатина Івано-Франківської області. Там і мешкає його мама.

«Мама живе сама, – розповідає хлопець. – Щодня їй допомагає бабуся та тітка. Я приїжджаю додому двічі на місяць. Хотів би частіше, але окрім навчання також працюю. Зараз мама дуже ослабла і цілковито залежить від ліків. Ходити може з ходунцями, та й то до обіду, поки діють медикаменти».

Нейростимулятор, який радять встановити лікарі Інституту нейрохірургії, має зняти тремор та зменшити біль у м’язах. Пані Марія зможе чіткіше говорити та ходити без сторонньої допомоги.

«Моя мама – дуже сильна, – говорить Павло. – Протягом семи років хвороби вона так добре трималася! Плакати дозволила собі тільки тепер, коли стан став критично важким».

Не всім пацієнтам, які мають хворобу Паркінсона, можна встановити нейростимулятор. Пані Марії та Павлу пощастило.

«Коли я почув, що мамі можна зробити цю операцію, то зрозумів – це наш шанс! Як писав у фейсбуці прохання про збір коштів, то сумнівався, що з цього щось вийде. Тепер не сумніваюся».

Щодесять хвилин Павлу приходять смс-повідомлення – небайдужі надсилають кошти. Павло опускає голову на декілька секунд, а тоді знову повертається до розмови. Говорить впевнено і чітко. Лише тремтяча рука видає синівський неспокій.

Реквізити картки Приватбанку:

4149 4390 0686 9626 (Данилів Павло Володимирович)

Реквізити картки Монобанку (в разі, якщо Приват не працює):

5375 4141 0100 7804

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/projects/help/74709/

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественная и недорогая мебель для вашего дома На Косівщині покійників до церкви переправляють канатною дорогою Svyatsy - православная лавка Купить софтшелл куртку онлайн Большой выбор ароматных церковных благовоний

Публикации