Синод УПЦ КП затвердив новий повний титул Предстоятеля Церкви

21.10.2018 0:50 0

Синод УПЦ КП затвердив новий повний титул Предстоятеля Церкви

20 жовтня 2018 року у Синодальній залі Київської Патріархії під головуванням Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Учасники Синоду обговорили питання про титул Предстоятеля Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Йшлося про те, що переважна більшість Предстоятелів Помісних Православних Церков мають повну та скорочену форму титулування. У повній формі титулування відображається статус Предстоятеля як першого серед єпископів (архієпископа) відповідного народу (див. 34 Апостольське правило), як архієрея (митрополита) церковної області (єпархії), історичні титули, та при наявності – титул Патріарха.

Традиційно у Помісних Церквах грецької національної традиції титул «Святіший» використовується лише щодо Архієпископа Константинополя – Нового Риму і Вселенського Патріарха, всі інші Предстоятелі титулуються «Блаженнійший». У інших Помісних Церквах, окрім Румунської, титул «Святійший» вживається щодо всіх Патріархів. Предстоятель Грузинської Православної Церкви носить титул «Святійший і Блаженнійший».

Історичний титул архієреїв Київської Митрополії Константинопольського Патріархату включав у себе особистий статус – «православний Архієпископ», статус глави великої церковної області – «митрополит Київський, Галицький і всієї Руси» (зустрічається варіант – «Ро́ссїи»). Також у титулі Київського архієрея історично відображалося підпорядкування йому, як священноархімандриту, особливо значної святині – Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Синод УПЦ КП ухвалив:

1. У зв’язку зі змінами, які відбуваються в Українській Православній Церкві, беручи до уваги історичну традицію, практику Помісних Православних Церков та інші істотні обставини, запровадити для Предстоятеля Української Православної Церкви Київського Патріархату повну і скорочені форми титулу.

2. Повний титул має наступну форму: «Святіший і Блаженнійший (ім’я), Архиєпископ і Митрополит Києва – Матері міст Руських, Галицький, Патріарх всієї Руси-України, Свято-Успенських Києво-Печерської та Почаївської Лавр Священноархимандрит».

Скорочений титул має наступну форму: «Святіший (ім’я), Патріарх Київський і всієї Руси-України».

3. У відносинах з іншими Помісними Православними Церквами допустимою формою є «Блаженніший Архиєпископ (ім’я), Митрополит Київський і всієї Руси-України» та похідні від нього.

4. За богослужіннями титул Предстоятеля проголошується відповідно до текстів Служебника та Чиновника Архиєрейського служіння, прийнятих в Українській Православній Церкві Київського Патріархату: «Святішого (ім’я), Патріарха Київського і всієї Руси-України».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc_kp/73145/

Следующая новость
Предыдущая новость

Квартира начинается со входной двери Seo просування по індивідуальній вартості від компанії «Site Ok» — 4 нюанси, що впливають на ціну розкрутки сайту Доставка цветов в Киеве круглосуточно Важность прогнозов на футбол Экспертная оценка антикварных вещей по фото

Публикации