Російські монахи відмовились залишати монастир на Афоні

19.10.2018 8:24 6

Російські монахи відмовились залишати монастир на Афоні

Послушники Пантелеймонового монастиря на Афоні не будуть залишати обитель, оскільки для цього наразі немає причин. Про це повідомив прес-секретар Патріарха Російської Православної Церкви Кирила, священик Олександр Волков, передає "Прямий" з посиланням на російські ЗМІ.

"Свято-Пантелеймоновий монастир юрисдикційно, як і всі інші монастирі на Афоні, підпорядкований Константинопольському Патріархату. Але поки що про це, мені здається, немає приводу говорити", - сказав прес-секретар Кирила.

Нагадаємо, 15 жовтня Синод РПЦ ухвалив рішення про розрив євхаристійного спілкування з Вселенським Патріархатом через схвалення ним надання автокефалії українському православ’ю. Зараз віруючим забороняється молитися і причащатися в храмах, що відносяться до Константинопольського Патріархату, в тому числі і на святій горі Афон. Мирянам доведеться каятися на сповіді в порушенні заборони.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/73112/

Следующая новость
Предыдущая новость

В Херсоне при участии властей открыли мемориал рабби Гилеля из Парича Горящие туры из Днепропетровска Складний портативний зарядний пристрій Зачем нужны надгробия Бра, как обязательный осветительный элемент

Публикации