Римо-католики відкрили під Харковом вже другий будинок для самотніх матерів

23.10.2017 14:41 6

Римо-католики відкрили під Харковом вже другий будинок для самотніх матерів

Перший будинок, в якому вже зараз мешкає 9 жінок, 14 дітей разом з сестрами і соціальними працівниками, вже фізично не може вміщати всіх, хто є в потребі. Окрім того вже є ціла черга бажаючих потрапити сюди. Кілька дівчат готуються до пологів найближчими днями. Тож після відкриття нового дому робота сестер розшириться, вони вже готуються приймати нових мешканців до своїх вже двох будинків.
На урочистому відкритті 21 жовтня зібрались священики, монахині, які працюють у Харківьскому деканаті Харківсько-Запорізької дієцезії; друзі, які протягом останніх двадцяти років підтримували працю сестер-оріоністок на Харківщині. Гості також прибули до Коротича з Італії, Австрії, Польщі та різних регіонів України: Запоріжжя, Одеси, Києва, Львова.
Серед почесних гостей цього свята також була генеральна настоятелька згромадження Малих Сестер Місіонерок Милосердя Марія Мабель Спаньол, що спеціально приїхала з Риму, генеральна радниця сестра Сільвія, та провінційна настоятелька сестра Юзефіна. В урочистому освяченні Будинку взяли участь представники фонду «Деполь Україна» на чолі з отцем Віталієм Новаком, президент «Caritas-Spes Україна» отець Петро Жарковський, генеральний консул Республіки Польща у Харкові пан Януш Яблонський з дружиною.

Римо-католики відкрили під Харковом вже другий будинок для самотніх матерів

На початку урочистої меси єпископ Станіслав Широкорадюк, ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії, пригадав історію, як повстав цей будинок і наголосив, що сестри не хотіли, щоби цей дім мав асоціації зі смутком і самотністю, тому він матиме назву «Дім Надії»:
Профінансували купівлю і ремонтні роботи у будинку, а також його повне обладання меблями та сучасною технікою спонсори з Німеччини, міста Нюрнберг, що є побратимом Харкова. Голова Екуменічного партнерства «Нюрнберг-Харків» Дітріх Шварцер надіслав вітання з нагоди освячення «Дому Надії», і побажав, щоби в цьому затишному домі, завдяки теплій, професійній та люблячій турботі персоналу матері та діти вчились самостійному та гідному християнському життю.
Як зазначив єпископ Станіслав, важливою особливістю благодійника цього будинку є скромність. Тому сам він побажав залишитись анонімним, і навіть у день відкриття «Дому Надії» ніхто з гостей не дізнався його імені. Єдиним проханням жертводавця є молитва. Саме тому на фасаді, біля входу до будинку, розміщено таблицю з написом: «Засновник цього дому милостиво просить про молитву».
«Біля нашої Катедри Внебовзяття Пресвятої Діви Марії у Харкові стоїть соціальний центр. Лише протягом минулого року через цей центр пройшло понад 10 тисяч осіб, які отримали там допомогу, окрім того, що кожного дня «Деполь Україна» годує тут близько 100 осіб. І ніхто нікого не питає, якої ти національності чи конфесії. І це є та дорога, коли Церква Христова для всіх відкриває свої двері. А в цьому домі ми завжди чекаємо волонтерам і вже наперед дякуємо тим, хто в майбутньому долучиться до цієї благородної справи», – підкреслив владика Станіслав.
Найближчими днями молодих мам і дітей, які вже понад рік прожили у домі Матері і дитини з сестрами у Коротичі, але ще не готові вирушити у повністю самостійне життя, чекає переїзд у новий «Дім Надії». Тут вони матимуть вже більшу самостійність: свою кімнату, свою кухню, нові меблі, нову пральню, нові ігрові кімнати, нове життя і нову відповідальність. Відтепер вони мають працювати, щоби самостійно утримувати свою маленьку родину. Вчитись самостійному і відповідальному життю, хоч і за підтримки сестер, – це головне завдання для мешканок "Дому Надії".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Общая структура и принцип начисления и вывода актуальных средств в онлайн казино Качественные материалы для строительства и ремонта Современные системы видеонаблюдения по разумным ценам Какому святому молиться о потерянной вещи Прокат авто без водителя в Санкт-Петербурге

Публикации