Під Києвом у «Парку Київська Русь» за стародавнім чином реконструюють дерев’яний храм Х століття

28.07.2017 12:05 66

Під Києвом у «Парку Київська Русь» за стародавнім чином реконструюють дерев’яний храм Х століття

Все почнеться з костюмованого параду історичних персонажів, які передували прийняттю християнства на Русі, а також з’явилися в подальшій історії нашої держави. Гості свята побачать апостола Андрія, візантійського імператора, княгиню Ольгу, Кирила і Мефодія, давньоруських витязів, українських козаків і багатьох інших персонажів. На завершення параду перед очі гостей Древнього Києва на бойовому коні виїде сам «винуватець торжества» князь Володимир Великий.
Родзинкою свята стане урочисте відкриття реконструкції дерев’яного храму Х століття – Василівської церкви, яка була побудована Володимиром Великим після запровадження християнства.
З 12:00 буде проходити освячення церкви, і кожен бажаючий зможе побачити дану подію. А після відкриття програми пройде реконструкція відкриття храму, яка буде проходити за стародавнім чином. Колектив «Парку Київська Русь» відтворить згідно з давнім літописам ритуал відкриття церкви, як це робилося тисячу років назад, після чого запросить всіх відвідати Василівську церкву.
Гості Древнього Києва також зможуть побачити афонські ікони. Спеціально для заходу будуть привезені лики святих, які написані і освячені ченцями на горі Афон. Кожен гість Древнього Києва зможе прикластися до святинь, помолитися за здоров’я рідних і близьких. У тому числі і біля чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Всецариця». Побачити і помолитися біля ікон можна буде 29 і 30 липня.
Всеукраїнський конкурс «Віче в Київській Русі», присвячений святкуванню Дня Хрещення Русі, буде проходити спільно з Асоціацією малих міст України. 29 липня міста і села України будуть знайомити гостей парку зі своєю історією, культурою, особливостями. Далі на ристалище в театралізованих постановках будуть відтворені древні події, пов’язані з прийняттям християнської віри.
Відвідувачі зможуть взяти участь в різноманітних майстер-класах: постріляти з лука, покататися верхи на коні, позмагатися на локації «спорт-меч» і поборотися м’якими мечами, відвідати музеї «Чудеса Древнього Києва».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучший игровой портал для роскошного азартного отдыха В Одесі священик УПЦ КП взяв участь у презентації фотовиставки та книги «Якби не війна» Интереснейшие и незабываемые развлечения! Seo просування по індивідуальній вартості від компанії «Site Ok» — 4 нюанси, що впливають на ціну розкрутки сайту Отличная частная клиника в Киеве

Публикации