Православний, греко- і римо-католицькі єпископи спільно закликають не збирати і не купувати у браконьєрів первоцвіти

23.03.2018 18:03 6

Православний, греко- і римо-католицькі єпископи спільно закликають не збирати і не купувати у браконьєрів первоцвіти

"Чи радіємо ми, дивлячись на лісові галявини, всипані білими й фіолетовими квітами? На жаль, багато хто з нас, в силу певних обставин, частіше думає про те, як би їх зірвати й вигідно продати. Закликаємо так не робити! Адже кількість населення на Землі з року в рік зростає, а території первісної природи скорочуються, а разом з ними стає все менше місць, де збереглися й ростуть первоцвіти", - пишують архієреї у зверненні.
Вони нагадують, що всі види первоцвітів включені до Червоної книги і їх кількість у природі щороку зменшується. Такими є всі види підсніжників, шафрани (крокуси), цикламени тощо.
"Переважна більшість первоцвітів, які зараз продаються, по-браконьєрському знищені в місцях зростання і привезені на місце продажу оптовими партіями. Квіти виривають з цибулинами щоб продовжити термін «зберігання» букетів. Відновлення рослин у природі після цього неможливе. Хто дав нам право знищувати те, що створено нашим Творцем, Господом Богом?"
Єпископи наголошують: "... Купуючи червонокнижні види первоцвітів, ми купуємо браконьєрський товар... Якщо бачимо вже зірвані квіти у продажу, це означає, що зло вже звершилося без нас: замість кожного проданого букетика браконьєри зриватимуть нові квіти. Тому нам, як свідомим християнам, дуже важливо розірвати це коло нищення. Саме Пропозиція кожного з нас може стати ключовою. Отже просімо у Бога в молитвах дар мудрості, щоб дбайливо ставитись до його створіння як і до наших ближніх".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Митрополит УПЦ, який активно співпрацює з владою "ЛНР", каже, що це "провокація" Квартира начинается со входной двери Красивые детские фотозоны по выгодной цене Соціологи: українці все більше схиляються до створення помісної Церкви Новинки кино 2018 года в онлайн кинотеатрах

Публикации