Правоохоронні органи розпочали розслідування порушень прав вірян УПЦ під час всеукраїнської хресної ходи 2016 року

14.11.2017 13:25 9

Правоохоронні органи розпочали розслідування порушень прав вірян УПЦ під час всеукраїнської хресної ходи 2016 року

«Необхідність звернень у зв’язку з подіями 2016 року постала через відсутність заяв віруючих з даного питання, прийнятих у виробництво правоохоронними органами, – зазначають правозахисники УПЦ (МП). – З огляду на те, що риторика ненависті за релігійною ознакою є суспільно небезпечним явищем, – нами направлені офіційні заяви в правоохоронні органи з тим, щоб надати державній системі привід почати офіційне розслідування».
Як неодноразово повідомляли ЗМІ – під час проходження Хресного ходу в м. Бориспіль віруючі УПЦ були заблоковані агресивно налаштованими особами, які вигукували на адресу віруючих образи, кидали в них різні предмети. Ці дії супроводжувалися погрозами на адресу учасників ходи.
«Громадський правозахист» зазначає, що такі агресивні дії противників хресного ходу відповідно до статті 161 Кримінального кодексу України має кваліфікуватися як злочин. Юристи також відзначають, що розслідування буде контролюватися в рамках міжнародної моніторингової процедури.
Нагадаємо, що спікери та експерти УПЦ (МП) на підсумковій зустрічі 2 серпня 2016 року заявили про політичне значення хресного ходу.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

3D принтер для вас УГКЦ організувала курс реабілітації для медиків Харківського військового госпіталю Выбираем кроссовки на года Если хотите увидеть рай на земле – поезжайте на остров Бали Оригинальная одежда Bad Boy

Публикации