Посланник папи Римського: «Молімося до Князя миру, аби зброя нарешті замовкла на цій улюбленій українській землі»

17.07.2018 11:34 3

Посланник папи Римського: «Молімося до Князя миру, аби зброя нарешті замовкла на цій улюбленій українській землі»

«Як прекрасно сьогодні зустрітися з численними братами у вірі у стіп Зарваницької Діви Марії. Це надзвичайно гарне місце, місце віри й душі, де християнський народ віднаходить себе поруч із Матір’ю, що завжди чуває над своїми дітьми, особливо в сумні темні часи страждань і переслідувань», – сказав кардинал.
Він відзначив, що український народ пережив одне з найжахливіших переслідувань в історичній пам’яті, але ніколи не був покинутий Господом.
«До цієї святині, – каже посланник папи Франциска, – звертають свої думки і молитви українські вірні, що живуть на Батьківщині, а також і ті, яких життя розкидало по цілому світі. Багато українців живуть в Італії, де їх приймають та поважають за віддану працю на підприємствах, поряд із людьми похилого віку та хворими. Віра в Господа Ісуса єднає нас і робить братами одні одним. Братами, які допомагають одні одним у різних потребах, як це, наприклад, відбувається між доброчинними організаціями міста Перуджа та Київським Карітасом».
Архієпископ Гуалтьєро Бассетті розповів, що минулого року його вірні мали велику ласку приймати в соборі Зарваницьку ікону. І люди численно прийшли помолитися до неї.
«Святійший Отець нам неодноразово нагадував про те, що мир – це найвище благо для всіх народів. Мир – найвище благо особливо для українського народу, який вже роки терпить від меча війни, що приносить смерть, руйнування та страждання, як я міг пересвідчитися вчора в Гарнізонному храмі міста Львова, дивлячись на фотографії численних молодих людей, які загнули на війні. Молімося до Князя миру, аби зброя нарешті замовкла на цій улюбленій українській землі та в інших частинах світу», – закликав кардинал.
Наприкінці глава УГКЦ подарував посланникові Папи Франциска копію Зарваницької Богородиці, щоби вона назавжди перебувала з італійським народом. «Я повезу цю ікону до мого кафедарального собору», – додав архієпископ Гуалтьєро Бассетті.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественные шины на любой автомобиль Yaxell – японские ножи из дамасской стали Официальный сайт казино Вулкан Делюкс для безопасного гемблинга Чудеса Афонского старца Ефрема Филофейского Отличные четки из натуральных материалов

Публикации