Єпископ УГКЦ Петро (Стасюк) відзначає 75-літній ювілей

17.07.2018 11:04 3

Єпископ УГКЦ Петро (Стасюк) відзначає 75-літній ювілей

16 липня 2018 року свій 75 день народження святкує правлячий єпископ Мельбурнської єпархії Святих апостолів Петра і Павла та голова Патріаршої катехитичної комісії Петро (Стасюк).

Патріарх Святослав (Шевчук) від себе та від імені Синоду єпископів УГКЦ привітав ювіляра із знаменною датою.

Предстоятель УГКЦ зазначив, що служіння та плідна праця владики Петра принесла багато корисних плодів для УГКЦ.

«У цей день вітають та моляться за Вас не тільки духовенство й вірні єпархії Святих апостолів Петра і Павла в Австралії, але й ціла наша Церква. Хоча фізично перебуваєте на іншому континенті, проте Ваша активність для потреб Церкви-Матері в Україні заслуговує окремого відзначення. Ваша праця в Патріаршій комісії принесла чималі результати. Різні катехитичні програми, конференції, тренінги, видання допоміжної літератури, формування інститутів катехитичного служіння – це лишень малий перелік Ваших здобутків», – сказав Блаженніший Святослав. Його слова передає Департамент інформації УГКЦ.

На думку Глави Церкви, найбільшим плодом діяльності владики Петра стало видання Катехизму УГКЦ «Христос – наша Паска», через який всіма доступними мовами промовляється слово Божої правди до вірних.

Окрім цього, Предстоятель наголосив на активній участі владики в Синодах єпископів УГКЦ, яка сприяла прийняттю багатьох важливих рішень.

«Будьте й надалі для нашого народу та всіх людей, серед яких живете, ясним світильником Божої правди й добрим пастирем Христового стада», – побажав Патріарх УГКЦ Святослав.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/ugcc/71845/

Следующая новость
Предыдущая новость

Оригинальные кеды Converse Аппетитные бонусы и море слотов в казино Лавина Духовенство УПЦ взяло участь у святкуванні дня слідчих органів РФ у Сімферополі Газобетон від компанії BETONERA Официальный дилер Тайота в Киеве

Публикации