Патріарх УГКЦ зустрівся з Вільямом Тейлором. Говорили про війну та міжконфесійні стосунки

02.10.2019 11:11 3

Патріарх УГКЦ зустрівся з Вільямом Тейлором. Говорили про війну та міжконфесійні стосунки

Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Святослав провів робочу зустріч з тимчасово повіреним у справах США в Україні Вільямом Тейлором. Під час зустрічі сторони обговорили міжконфесійні відносини в Україні і забезпечення необхідних умов для збереження релігійного миру.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Патріарх Святослав підкреслив, що УГКЦ є відкритою до діалогу з усіма конфесіями і водночас не втручається у міжправославні конфлікти.

За його словами, діалог між Церквами можливий тоді, коли обидві сторони визнають одна одну суб'єктами такого діалогу і висловлюють взаємоповагу.

«В Україні сьогодні не так просто з екуменічним діалогом. Офіційного екуменічного діалогу не існує. Хоча зі свого боку ми відкриті до комунікації з усіма тими, хто готовий хоча б до двостороннього спілкування», – сказав Блаженніший Святослав.

«На жаль, за останні роки жодна спроба зустрічі з митрополитом Онуфрієм не увінчалася успіхом» – додав він.

Також сторони говорили війну на Донбасі. Йшлося про те, як, яким чином можна попередити чи зупинити цю війну. І як надалі заліковувати рани.

«Зі свого боку ми констатували, що нема військового вирішення цієї війни. Але з іншого боку, не можна досягнути справжнього миру, якщо не всі сторони поважають територіальну цілісність України, не поважають нашу країну як суб'єкта міжнародного права», – наголосив Патріарх.

Блаженніший Святослав подякував представникові США Вільяму Тейлору, що його країна намагається утверджувати засади міжнародного права, аби «сила права» була ефективнішою ніж «право сильного» у сучасному світі.

На кінець зустрічі Глава УГКЦ подарував своєму візаві презентаційне видання про УГКЦ та книжку «Переслідувані за правду».

«Перша книжка показує обличчя нашої Церкви сьогодні в Україні та в цілому світі. А друга – про переслідування Церкви в радянські часи», – наголосив патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/interchurch_relations/77329/

Следующая новость
Предыдущая новость

Специализированный пансионат для больных деменцией в Киевской области Высококвалифицированные стоматологические услуги в Киеве Ремонтно-соединительная арматура по доступной цене Лучшие кальяны и аксессуары к ним Заказать наружную рекламу для бизнеса

Публикации