Папа: Перед яслами розуміємо, що життя насичують не блага, а любов

25.12.2018 12:44 0

Папа: Перед яслами розуміємо, що життя насичують не блага, а любов

У різдвяну ніч Святіший Отець закликав дати відповідь на запитання про те, чого ми дійсно потребуємо для справжнього щастя та на запитання про те, чи любимо Господа?

«Також і ми, Господи, хочемо прийти до Вифлеєму. Також і сьогодні дорога веде вгору: слід здолати вершину егоїзму, не посковзнутися в урвища світськості й споживацтва. Хочу, Господи, дійти до Вифлеєму, бо саме там Ти на мене чекаєш. Та збагнути, що Ти, покладений у яслах, є хлібом мого життя», – таким молитовним проханням Папа Франциск підсумував свою проповідь під час нічної різдвяної Святої Меси, яку він 24 грудня 2018 р. очолив в базиліці Святого Петра у Ватикані.

Свою проповідь Святіший Отець зосередив на символізмі того місця, в якому народився Ісус. Насамперед, він зауважив, що «Вифлеєм» означає «дім хліба». Господь знає, що «ми потребуємо їжі для того, аби жити, але знає також, що пожива світу не задовольняє серце».

«Коли живимось Ним, Хлібом життя, можемо відродитися в любові та розбити спіраль жадібності й ненаситності. З “дому хліба” Ісус знову приводить людину додому, щоб вона стала родичем свого Бога та братом свого ближнього. Перед яслами розуміємо, що життя насичують не блага, а любов; не ненажерливість, але милосердна любов; не надмір, щоб ним хизуватись, але простота, яку слід берегти», – мовив Папа.

Вифлеємські пастухи, наголосив Папа, показують нам, як слід виходити назустріч Господеві. «Вони чувають серед ночі: не сплять, Господеві подобається, коли Його чекають… Це стосується також і нас. Наше життя може бути очікуванням, яке навіть серед ночей проблем ввіряється Господеві та Його прагне; тож отримає Його світло», - промовив Папа.

Наприкінці Святої Меси Папа під час процесійного походу в супроводі співслужмителів і дітей переніс статую Дитяти Ісуса до ясел у вертепі, спорядженому в базиліці Святого Петра.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/vatikan/74060/

Следующая новость
Предыдущая новость

Интерактивное казино 777 приглашает отдохнуть с шиком Соборы и церкви в Карпатском крае Купить экономную упаковку кофе «Якобс» Лучшие курсы английского языка в Донецке Стабилизированный мох из Норвегии

Публикации