Остання надія Москви: Патріарх Кирил особисто поїде до Константинополя

05.08.2018 13:24 6

Остання надія Москви: Патріарх Кирил особисто поїде  до Константинополя

Патріарх Московський Кирило наприкінці серпня має намір зустрітися із Патріархом Варфоломієм. Про це повідомляє секретар Священного синоду УПЦ КП єпископ Євстратій (Зоря) з посиланням на грецькі та московські джерела, пише Главком.

Предметом обговорення двох церковних ієрархів стане можливість надання Вселенським Патріархатом Томосу про автокефалію Українській Церкві.

Цей візит єпископ Євстратій (Зоря) розглядає, як «крок останньої надії» Московської Церкви.

«Очевидно, що візит Патріарха Кирила до Стамбула має на меті якщо не повністю відмовити Вселенського Патріарха від рішень щодо «українського питання», то хоча би досягти їх відкладання», - зазначив він на Facebook.

Раніше повідомлялося, що наприкінці серпня очікується чергове сесійне засідання Священного Синоду Константинопольського Патріархату, а відразу після нього, 1-3 вересня, відбудеться Синакс (Архієрейський Собор) усіх єрархів Патріархату. Очікується, що «українське питання» буде в порядку денному обох зібрань.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/72092/

Следующая новость
Предыдущая новость

Скупка золота и антиквариата – профессиональная оценка экспертом Бесплатная наркологическая клиника Основные правила при игре в онлайн-слоты Большой выбор кровельных материалов на www.кровельные-материалы.in.ua Золотые россыпи игровых автоматов Пирамиды

Публикации