Обласні держадміністрації проводять з церквами зустрічі з метою збереження терпимості та миру

03.11.2018 1:37 0

Обласні держадміністрації проводять з церквами зустрічі з метою збереження терпимості та миру

Зокрема, 30 жовтня 2018 року, на запрошення голови Одеської обласної державної адміністрації М. Степанова, місцеві архієреї різних конфесій взяли участь у засіданні круглого столу з проблем сучасних церковно-державних відносин. Голова Волинської обладміністрації також обговорив з місцевими архієреями питання співпраці та створення помісної Церкви.
31 жовтня з ініціативи голови Хмельницької облдержадміністрації Вадима Лозового у приміщенні Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Островського відбулася зустріч за круглим столом керівництва області, працівників Управління культури, національностей, релігій та туризму ОДА, а також силових структур з представниками Православних Церков,
Темою наради стала низка питань, що стосуються стану і перспектив міжцерковних і державно-церковних стосунків. Крім того, учасники обговорили питання необхідності збереження взаємної терпимості і миру в релігійній сфері за умов, коли в православному світі відбуваються серйозні зміни, а саме – здобуття Україною церковної незалежності.
Відкрив зібрання Вадим Лозовий, який поінформував про мету і завдання нинішньої зустрічі. На думку керівника облдержадміністрації, сьогодні всі є свідками еволюції свідомості українського соціуму в бік утвердження єдності народу довкола таких національних цінностей, як, зокрема, єдина Церква. Доповідач зауважив, що запорукою міжконфесійного і міжцерковного миру мають бути християнські заповіді.
Наступним виступив митрополит Антоній (Махота), керуючий Хмельницькою єпархією УПЦ КП. Звертаючись до присутніх, він висловив подяку владі за неухильне дотримання принципів неупередженості і рівноправ’я щодо церков та релігійних організацій; торкнувся історичних передумов нинішнього стану церковного середовища; наголосив на позитивності тих змін, що відбуваються сьогодні; закликав до єднання не на словах, а на ділі; водночас, наполіг, що форсування і примус в Церкві є неприпустимими та шкідливими.
Відбулася і дискусія з представниками православних, які перебувають в єдності з Московським Патріархатом, які висловили майнові претензії на адресу Київського Патріархату.
Знайшла підтримку ідея митрополита Антонія створити в межах області міжконфесійний дорадчий орган на зразок Духовної Ради міста Хмельницького, який зміг би також оперативно реагувати на проблематику та виклики, що є предметом розгляду нинішнього круглого столу.
Крім того, разом з керівником Головного управління національної поліції в Хмельницькій області Василем Віконським, присутні обговорили питання безпеки і запобігання злочинності та збереження церковних цінностей у храмах.
Зустріч, зважаючи на те, що в цьому форматі вона була організована вперше, на думку учасників, виявилася дуже потрібною.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Только качественный и оригинальный инструмент на любой вкус Почему масло для дерева OSMO немецкого состава может защитить доску на многие десятилетия Берите автомобили во временное пользование Быстрая доставка покупок из США Крещенский сочельник

Публикации