На Івано-Франківщині віряни УПЦ (МП) не дали перевести свій храм в УПЦ КП

17.10.2017 16:16 9

На Івано-Франківщині віряни УПЦ (МП) не дали перевести свій храм в УПЦ КП

Зібрання, яке сільський голова Михайло Юрчишин позиціонував, як збір села, за оцінкою місцевої громади УПЦ (МП), виявилося маніпулятивним: багато учасників, які приймали рішення щодо переведення парафії , не тільки не були її парафіянами, але навіть не проживають у селі.
«На відео, яке виклали самі ж організатори, видно, що ті, хто піднімає руки, не являються жителями села Острівець. Ми знаємо, що людей привезли з області. Вони кажуть, що було близько 70-ти осіб, але на цьому відео прекрасно видно що людей насправді було менше, можна навіть порахувати. При цьому місцевих було не більше 10-ти, та й то не всі голосували за їхні рішення», — зазначив настоятель храму протоієрей Миколай Богаченко.
Священик розповів, що на цих зборах була прийнята резолюція, згідно якої він разом з громадою переходить у Київський Патріархат.
«Про це вони сказали, коли прийшли під храм і просили його відкрити. Звичайно, ми на це не погодилися. В той час, коли було це зібрання, наші парафіяни, жителі села, які кожної неділі, кожного свята приходять в храм, залишилися з нами, священиками, біля храму. Ми молилися читали акафіст Покрови Божої Матері», — підкреслив настоятель.
Тож представники УПЦ КП відслужили молебень біля храму, а потім влаштували коротку перепалку з вірянами. «Вони вирішили все-таки спробувати «образумити» наших парафіян, але швидко зрозуміли, що їм тут нічого не добитися, й десь за пів години покинули церковний двір», — розповів о. Миколай.
Наступного дня, у неділю, у Свято-Георгівському храмі представниками УПЦ (МП) була, як завжди, відслужена літургія.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Удобный и практичный встраиваемый холодильник Где найти качественную обувь в Киеве ? Еладська та Українська Церкви влаштували відпочинок дітям із зони АТО Как не ошибиться с выбором табака для кальяна Playson підкорює піски Стародавнього Єгипту з 9 щасливими фараонами

Публикации