На Франківщині суд оштрафував священика за п’яну їзду та заборонив впродовж року водити авто

18.07.2018 19:35 0

На Франківщині суд оштрафував священика за п’яну їзду та заборонив впродовж року водити авто

Калуський міськрайонний суд оштрафував на 10 200 гривень священика Сергія Бусела, який влаштував погоню з патрульними поліцейськими та потрапив у ДТП в Івано-Франківську. Про це повідомляє КУРС.

Також суд заборонив о. Сергію рік керувати транспортними засобами. Таке покарання священик отримав за вчинення адміністративного правопорушення за ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння).

Нагадаємо, 19 квітня на перехресті вулиць Галицька – Калуське шосе в Івано-Франківську сталася ДТП. Водій "Шкода Октавія" тікав від патрульних та в'їхав у вантажівку. За кермом автомобіля був священик Сергій Бусел, який править у церкві Введення у храм Пресвятої Богородиці УГКЦ у селі Пійло Калуського району. У крові священика виявили 1,19 проміле алкоголю.

На судове засідання правопорушник не з’являвся, клопотань про відкладення не подавав. Тому, керуючись ст. 268 КУпАП, суддя Олег Мигович розглянув справу без нього.

Вина водія, йдеться в постанові суду, доведена протоколами про адмінправопорушення та висновком Івано-Франківського обласного наркологічного диспансеру про те, що о.Сергій Бусел перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Суд покарав священика штрафом у розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном один рік. Також отець має сплатити 352 гривні судового збору.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду Івано Франківської області.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/scandals/71855/

Следующая новость
Предыдущая новость

Домашня зарядна станція для електромобіля "Пурпурові вітрила" короткий зміст Удочка. Купить фидерное удилище, цена на Трофее Минеральные удобрения для цветоводства и сельского хозяйства На берегу Киевского водохранилища пройдет христианский палаточный лагерь

Публикации