На Сумщині обікрали стародавній Свято-Миколаївський храм

20.03.2019 23:28 3

На Сумщині обікрали стародавній Свято-Миколаївський храм

На Сумщині поліція розшукує зловмисників, які сьогодні близько 8.00 обікрали унікальний Свято-Миколаївський храм. Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Сумській області, подія сталася у селі Миропілля Краснопільського району, що розташоване всього за один кілометр від державного кордону України з Російською Федерацією.

Свято-Миколаївський храм зведений у 1885 році і був частиною Миколаївського монастиря. Це велика цегляна церква з 5 апсидами – вівтарними частинами та найвищою на Сумщині 5-ярусною дзвіницею.

«Крадії винесли срібну чашу, срібну та латунну тарілки, а також продукти харчування. Про крадіжку з храму дільничному офіцеру поліції повідомив його настоятель», – йдеться у повідомленні. На місце події виїхали слідчо-оперативна група, експертна та кінологічні служби. Інформація підтвердилась.

Встановлено, що зловмисники потрапили всередину через вхідні двері. За інформацією начальника відділу комунікації ГУ НП області Ельвіри Біганової, цю подію поліцейські зареєстрували і проводять перевірку, за результатами якої буде прийняте рішення про правову кваліфікацію події.

«Правоохоронці вживають заходів щодо розшуку зловмисників і просять усіх, кому відома інформація, що допоможе розкрити цей злочин, повідомити до Краснопільського відділення поліції або за телефоном «102». Анонімність гарантується», – зазначила Біганова.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/scandals/75140/

Следующая новость
Предыдущая новость

Счастливый билет Огромный выбор чехлов для Xiaomi Redmi Note 4 и не только Качественные мостовые ограждения барьерного типа Последние новости чемпионата мира по биатлону Зимняя женская обувь для вашего комфорта

Публикации