На міжнародній конференції в Києві розповіли про соціальне служіння церков під час війни

15.06.2018 18:52 12

На міжнародній конференції в Києві розповіли про соціальне служіння церков під час війни

Головною темою форуму стало висвітлення правильного та швидкого обміну інформацією між гуманітарними організаціями, що працюють в Україні. Було наголошено, що в країні працюють різні міжнародні організації, проте не завжди координація між ними у важливих соціальних та гуманітарних проектах проходить ефективно. Тому учасники опрацьовували механізми ефективної комунікації між організаціями.
Зазначалося, що обмін інформацією не передбачає жодної форми підпорядкування між гуманітарними організаціями. Мета полягає в тому, щоб кожна організація могла розвивати свою діяльність більш ефективно на основі більш свідомої стратегії.
Під час конференції було наголошено на тому, що в Україні працюють різні міжнародні організації, проте не завжди координація між ними у важливих соціальних та гуманітарних проектах проходить ефективно. Тому учасники опрацьовували механізми ефективної комунікації між організаціями.
У своєму виступі Дмитро Матюхін зауважив, що з початком військових дій на сході України церкви союзу ЄХБ активно відгукнулися на біду, організувавши в церквах збір продуктових наборів, медикаментів, одягу та предметів побуту для передачі військовим в АТО та жителям Донбасу. Гуманітарна допомога людям і сьогодні залишається пріоритетним питанням. Об’єм такої допомоги за останні чотири роки досяг тисячі тонн вантажів.
З-поміж іншого керівник соціального комітету окреслив такі напрями роботи як волонтерство, співпрацю зі західними місіями та організаціями, місіонерське служіння на сході України, роботу із сиротами та вдовами АТО.
Участь у конференції взяли представники ООН, релігійних конфесій, Суверенного Мальтійського Ордену, ОБСЄ та інші.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

В Харькове христиане передали госпиталю 400 кг медицинских материалов для раненых бойцов Капи на зуби або металеві брекети: що обрати? Глава УГКЦ у Краматорську: «Парафії УГКЦ Східної України є дорогоцінними перлинами в короні Вселенської Церкви» МРТ коленного сустава в центре Нейромед "Пурпурові вітрила" короткий зміст

Публикации