На Львівщині відкрили відреставровану дерев’яну церкву XVII століття

19.04.2018 13:04 6

На Львівщині відкрили відреставровану дерев’яну церкву XVII століття

На Львівщині 18 квітня відкрили відреставровану дерев’яну церкву св. Микити у селі Дернів Кам’янко-Бузького району.

Про це повідомляє Дивись.info.

За словами етнографів, церква була зведена у другій половині XVII століття зі соснових брусів у стилі галицької школи народної архітектури. Вона належить до пам’яток національного значення та збереглася в автентичному вигляді: тризубна, одноверха, без прибудов. Втім, СРСР вчинив з будівлею в традиційному для себе стилі: після Другої світової тут функціонував музей, а потім дитячий садок, тому споруда дісталася Україні в аварійному стані. До того храм реставрували лише 1977 року.

На відновлення пам’ятки пішло два роки, сьогодні оновлену церкву відкрили після реставрації. Ремонт здійснили завдяки співфінансуванню з обласного (350 тис грн за 2016 рік та 330 тис – 2017) та районного бюджету (150 тис грн).

Детальніше про цей храм у матеріалі Ніни Поліщук «КАМ’ЯНІ БУЗЬКИ: ЦІКАВИМИ МІСЦЯМИ І ЗАКАПЕЛКАМИ КАМ’ЯНКО-БУЗЬКОГО РАЙОНУ».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/inheritance/70861/

Следующая новость
Предыдущая новость

Где купить готовый сейф или заказать его изготовление Оригинальные швейцарские часы от проверенных брендов Авиабилет может быть не таким, уж дорогим, как вы думаете 3D принтер для вас Высококачественный гемблинг и хорошая прибыль

Публикации