На Богоявлення у Львові священики всіх конфесій святитимуть воду

17.01.2018 19:13 3

На Богоявлення у Львові священики всіх конфесій святитимуть воду

У п’ятницю, 19 січня, о 13.30 год. у Львові на площі Ринок розпочнеться традиційний щорічний загальноміський чин освячення води, участь в якому та в екуменічній молитві візьмуть представники всіх християнських конфесій міста.

Зокрема, духовенство Української Греко-Католицької Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Автокефальної Православної Церкви, Української Православної Церкви, Вірменської Апостольської Церкви та Римо-Католицької Церкви та Протестантських Церков, інформує прес-служба ЛМР.

«Щороку на свято Богоявлення ми зустрічаємось спільно під час загальноміського екуменічного освячення води. Коли ми подивимось, як ця традиція відбувалась на початках, то зрозуміємо, що це була велика ознака єдності християнської спільноти міста Львова, гарна нагода разом помолитись і бути окропленими цією благословенною водою. Власне ми співаємо: «Бог – Господь, і явився нам». Тому так важливо, щоб ми не втратили цю традицію бути разом, спільно творити молитву.

На свято Богоявлення ми можемо разом також відчути і вселенськість цієї молитви. Вона також буде полягати в тому, що на молитві буде присутнім Єпископ-помічник Філадельфійської Архиєпархії, Преосвященний владика Андрій (Рабій). Це буде символічна молитва, яка покаже нашу Церкву, нашу спільноту у вселенському вимірі. Це буде для нас й добрим усвідомленням значущості української нації не лише на теренах України, але й поза її межами.

Тому загальноміське екуменічне освячення води у нашому місті буде чудовою нагодою усім нам разом молитись і просити Господа Бога ласк і благодатей», - наголосив о. Павло Дроздяк, капелан Львівської міської ради.

«Загальноміське освячення води представниками різних конфесій на площі Ринок вже стало доброю традицією, яка єднає усіх львів’ян та гостей міста. Ми маємо можливість спільно пережити свято Богоявлення та відчути радість і особливу святість цього дня. Після освячення кожен зможе набрати воду зі спеціально облаштованого резервуару», - повідомив Євген Бойко, в.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_holidays/69749/

Следующая новость
Предыдущая новость

Какому святому молиться о потерянной вещи Увлекательные горящие туры за границу Строительство бассейнов под заказ Вулкан игровые автоматы на деньги — только для смелых Стареча деменція та дім престарілих: розуміння та підтримка

Публикации