Навколо місця хрещення Київської Русі створять підземний музей замість торговельного центру

24.04.2018 11:59 6

Навколо місця хрещення Київської Русі створять підземний музей замість торговельного центру

За історією Почайни та розкопок на Поштовій площі Відкритий православний університет почав стежити від січня 2017, коли громадська активістка Аннабелла Моріна представила у нас свою лекцію-презентацію «Почайна - Хрестителька Русі: розсекречення».

З того часу Почайна із річки, що зникає, перетворилася на культурний та сакральний об’єкт. Її внесено на Google-карту. В архівах Національної бібліотеки України ім. В.Вернадського Аннабелла Моріна знайшла документи та карти на підтвердження того, що гирло Почайни, яке пролягало в районі сучасної Поштової площі, є місцем хрещення киян святим рівноапостольним князем Володимиром. За поданням громадою петиції Київрада підтримала перейменування станції метро «Петрівка» на «Почайна».

Останнім етапом боротьби за збереження історичної пам’ятки на Поштовій площі були вимоги громади про музеєфікацію та популяризацію знахідок 2015 р. — тут археологи виявили залишки старовинних вулиць XI-XII ст. Задля цього громада вимагає створити Музей Поштової площі.

Згідно з проектом рішення, влада Києва передає недобудований об’єкт у власність міста.

У документі також йдеться про продовження археологічних розкопок та створення музею історії Поштової площі. Уподовж 7 днів до проекту вноситимуть правки та винесуть документ на повторне голосування.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Бездепозитные бонусы казино: как получить и использовать вознаграждения? Советы кофеманов: как правильно выбирать напиток Полиграфические услуги в Алматы – быстро, качественно, недорого Изготовление клише из магния и латуни Приобрести качественные поворотники для дверей

Публикации