Митрополит і священики УГКЦ і УАПЦ вчергове відвідали мешканців та військових у зоні АТО

19.12.2017 13:33 9

Митрополит і священики УГКЦ і УАПЦ вчергове відвідали мешканців та військових у зоні АТО

Після двох діб у дорозі група УГКЦ прибула до Волновахи Донецької області. Приїхавши у прифронтове місто, аби допомогти переселенцям, франківці передали у «Карітас» Волновахи 150 продуктових наборів та 250 наборів мийних засобів для постраждалих в рамках проекту «Надання гуманітарної допомоги та організація заходів з інтеграції ВПО Волноваського району Донецької області» за фінансової підтримки Welthaus єпархії Грац (Австрія). Цей проект розрахований на півроку і, окрім гуманітарної допомоги, для дітей та батьків передбачені заходи дозвілля, гурткові заняття та тренінги з соціальної адаптації на базі Карітасу Волновахи.

Митрополит і священики УГКЦ і УАПЦ вчергове відвідали мешканців та військових у зоні АТО

У Волновасі митрополит Володимир та директор «Карітасу-Івано-Франківська» о. Володимир Чорній також зустрілися з головою райдержадміністрації Олександром Баранником та з головою районної ради Валерієм Лубінцем, аби обговорити питання налагодження соціального служіння та виділення земельної ділянки для будівництва храму, за який, згідно з рішенням Синоду Києво-Галицького Верховного Архієпископства УГКЦ, відповідальна Івано-Франківська архієпархія.
Перебуваючи на Донеччині, владика Володимир та благодійники з «Карітасу» відвідали українських захисників з батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Івано-Франківськ». Івано-Франківська архиєпархія вже не один раз матеріально підтримувала цей батальйон. Також волонтери передали допомогу у Попасну для бійців 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, що дислокується в Коломиї.
А 13 грудня, в день пам'яті апостола Андрія Первозванного, у підніжжя кафедрального собору УАПЦ м. Києва, у якому, на даний час, продовжуються внутрішні реставраційні роботи, була звершена літургія за участю духовенства та вірних УАПЦ. Богослужіння очолив предстоятель УАПЦ, який возніс молитви за Україну, мир і благополуччя в ній, за якнайшвидше закінчення війни, що триває на сході держави.

Наступного дня, перебуваючи вже у розташуванні 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, духовенство у супроводі заступника командира 10-ї ОГШБ з морально-психологічного забезпечення відвідало учнів Врубівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Попаснянської районної ради Луганської області, яким до дня свт. Миколая було передано подарунки від учнів Вирівської ЗОШ Кам'янка-Бузького району Львівської області.
Після зустрічі з дітьми капелани вирушили на передові позиції до захисників України. Привітавши їх з нагоди наближення свят свт. Миколая, Різдва Христового та Нового 2018 Року, бійцям було передано продукти харчування, засоби гігієни та речі першої необхідності, закуплені парафіянами Жовківського, Кам'янка-Бузького районів, с. Звенигород та с. Гринів Пустомитівського району, а також меценатами.
Важливою складовою цієї поїздки в зону АТО стало вручення командиру 10-ї ОГШБ полковнику Василю Зубаничу Богородичної ікони "Знамення", яка з початку бойових дій на сході України тривалий час перебувала у військових частинах ЗСУ, що дислокувалися на території бойових дій. Сьогодні ця ікона знову повертається на терени Донбасу.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Зарегистрирован законопроект о запрете абортов в Украине Беларусь не впустила из Украины главу Белорусской Автокефальной Православной Церкви Данилюк пояснил, почему закон про легализацию настолько долго лежит в Раде Быстрая доставка вкусной еды на дом Лучшее место для покупки мебели

Публикации