Митрополит УПЦ і Новінський переконують Вселенського патріарха, що "церковний розкол слід виліковувати, а не узаконювати"

18.12.2017 17:08 18

Митрополит УПЦ і Новінський переконують Вселенського патріарха, що

З благословення патріарха Варфоломія в цей недільний день митрополит Антоній звершив літургію у храмі святого апостола Андрія, який є подвір’ям Ватопедського монастиря. Керуючому справами УПЦ співслужили заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, настоятель парафії архімандрит Панарет (Псарафтіс), настоятель подвір’я руського на Афоні Свято-Пантелеїмонового монастиря в Константинополі ієромонах Тимофій (Мішин), заступник генерального секретаря Священного Синоду Константинопольського Патріархату і патріарший диякон Григорій (Франкакіс). У вівтарі за богослужінням молився ієрарх Константинопольського Патріархату архієпископ Телміський Іов (Геча).
Після завершення літургії, за якою молились українці та російськомовні вихідці з різних країн колишнього Радянського Союзу, митрополит Антоній виголосив проповідь на тему недільного євангельського читання, привітав настоятеля архімандрита Панарета (Псарафтіса) та віруючих з недавнім престольним святом храму і подарував парафії список Почаївської ікони Божої Матері.
Після богослужіння митрополит Антоній зустрівся з патріархом Константинопольським Варфоломієм в його резиденції на Фанарі. В зустрічі взяли участь заступник голови ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич та депутат Верховної Ради України від Опозиційного блоку Вадим Новінський, який минулого року звинувачував патріарха Варфоломія в розколі православ'я. З боку Вселенського Патріархату на зустрічі були присутні єпископ Телміський Іов (Геча) та архімандрит Віссаріон (Комзіас).
Митрополит Антоній передав патріарху Варфоломію вітання від митрополита Онуфрія, предстоятеля УПЦ (МП). Під час зустрічі йшлося про стан міжконфесійних відносин в Україні та ситуацію в українському православ’ї. Зокрема, владика Антоній підтвердив готовність УПЦ (МП) зробити все можливе для подолання церковного розколу.
"Співрозмовники були єдині в тій позиції, що будь-які розколи у Церкві мають вирішуватися на основі церковних канонів, а не політичної доцільності. Церковний розкол слід виліковувати і долати, а не узаконювати. Іншим шляхом не можливо досягнути реальної, а не поверхової єдності Церкви", - зазначає сайт УПЦ.
По завершені зустрічі Константинопольський патріарх звернувся до православних українців зі словами привітань та побажав їм миру.
«Користуючись нагодою, я передаю різдвяне привітання і бажаю, щоб в новому році були мир, єдність, добробут заради слави Божої і на благо всього людства. Наша Православна Церква молиться на кожному богослужіння за мир у всьому світі і тим більше цей мир повинен бути характерною особливістю всіх православних віруючих. Хай буде з вами Господь! Хороших вам свят», — побажав патріарх Варфоломій.
Він також подякував митрополиту Антонію за його молитовне служіння в російськомовній громаді Стамбулу і за благословення слов’яномовних віруючих від УПЦ (МП) з нагоди свята Різдва Христового, що наближається.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественная обувь для ваших деток В якій валюті зберігати заощадження у 2018 році? Юридические услуги на дому Как получить живые просмотры на Ютубканале Выбираем бутсы для футбола

Публикации