Митрополит УПЦ МП Лука поскаржився Зеленському на міністра культури

08.11.2019 14:22 0

Митрополит УПЦ МП Лука поскаржився Зеленському на міністра культури

Запорізький митрополит УПЦ МП Лука наскаржився президенту України Володимиру Зеленському на міністра культури Володимира Бородянського, який висловив думку щодо необхідності перейменування УПЦ МП з вказання приналежності до Росії.

Про це повідомляє Релігійна правда.

“Як людина віддав на виборах Президента нашої країни свій голос за Вас, я, митрополит Лука, правлячий архиєрей Запорізької єпархії УПЦ і громадянин України, піднімаю свій голос і сподіваюся, що він буде почутий! Так як свій вибір і вибір своєї пастви, я виправдовував надіями на те, що ви, прийшовши до влади, припините політику насильства і геноциду по відношенню до вірян Української Православної Церкви. Але поведінка, дії і висловлювання Міністра культури похитнули наші надії”, – пише Лука у своєму зверненні до президента, опублікованому на його Telegram-каналі.

Водночас митрополит Лука погрожує президенту “втратою довіри”: “Такими діями людина, яка сіла у крісло міністра завдяки вашому авторитету, ображає не тільки нас, а й робить все, щоб наш народ втратив довіру до вас як президента”.

Також примітно, що задеклароване Зеленським невтручання у релігійні справи, яке нещодавно так розхвалював російський митрополит Іларіон, запорізький Лука своєю чергою назвав шкідливим:

“Ми пам’ятаємо, пане президенте, ваші обіцянки про те, що ви не будете робити нічого такого, що буде розділяти нашу країну. А хіба не поділом на своїх і чужих є ініціатива, підтримана їм (міністром, – ред.), про перейменування Української Православної Церкви в Російську Церкву в Україні?”

Звернення запорізького митрополита прокоментувала релігійна оглядачка Тетяна Деркач.

“А Лука не вгамовується. Написав маляву президенту. Геноцид, каже. Ось голодомор 1932-33 рр. для них не геноцид, а напоумлення за гріхи боговідступництва українців-селян. Зате конфлікти при переходах релігійних громад – геноцид”, – обурюється Деркач.

Нагадаємо, в інтерв’ю РІСУ міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявив, що УПЦ МП у своїй назві повинна позначити свою приналежність до Російської Церкви, оскільки у Москві розташований її центр впливу.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/77729/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как правильно остеклить балкон в Домодедово: основные особенности Политики и духовенство УПЦ пришли к выводу: «Продолжение насильственного втягивания Украины в европейское сообщество является преступлением» Информационный портал про Италию УКРИТА У храмах УПЦ КП відбувся флешмоб «Соборне многоліття», присвячний 95-й річниці Собору УАПЦ Алматы – удивительный город контрастов

Публикации