Митрополит УПЦ закликав прихожан визначитись щодо приєднання до єдиної помісної Церкви

17.10.2018 3:59 3

Митрополит УПЦ закликав прихожан визначитись щодо приєднання до єдиної помісної Церкви

На запитання журналіста, чи готовий митрополит Олександр приєднатися до об'єднаної Православної Церкви, той відповів, що не може одноосібно приймати якесь рішення. Проте невдовзі його треба буде приймати, тому, за словами митрополита, він уже звернувся до прихожан Преображенського собору, в якому служить настоятелем, із закликом до спільного обговорення. Має бути зібрання Парафіяльної ради, прихожан цього храму, і кожен має висловити свою думку. І вже тоді, як буде сформульована думка громади, останнім буде і мій голос, сказав митрополит.

Владика Олександр вважає, що зараз фактично все православне духовенство Київської митрополії є кліриками Константинопольської Церкви. Це витікає з того рішення, що озвучили в Константинополі 11 жовтня. "Синод Вселенської патріархії скасував акт 1686 року про передачу Київської митрополії Московському Патріархату і з цього моменту в Україні відновлена митрополія Константинопольського Патріархату, і з цього моменту, ми всі є кліриками Константинопольської Церкви", - сказав він.
Також митрополит Олександр заявив, що в будь-якому разі не претендує на пост очільника об'єднаної помісної Церкви, оскільки знає який це тяжкий труд. Разом з тим теоретично очолити об'єднану церкву може будь який єпископ, який братиме участь в об'єднавчому соборі: "Людина має бути комунікабельною, духовною, мати певний вік і стаж єпархіального служіння".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Впливовий український політик, прихожанин і меценат УПЦ, підтримав бажання президента прискорити автокефалію "Пурпурові вітрила" короткий зміст Вас интересует создание видеоконтента? Рекомендуем обращаться в компанию «Cinema Friends Production»! Рулетка в онлайн Casino-x для азартных развлечений Популярные азартные игры в интернете

Публикации