Мер Львова обговорив з архієреями Івано-Франківська питання місцевого самоврядування і роботи з молоддю

18.07.2018 15:13 18

Мер Львова обговорив з архієреями Івано-Франківська питання місцевого самоврядування і роботи з молоддю

Зокрема, мер Львова зустрівся із єпископом Коломийським УГКЦ владикою Василієм (Івасюком), і митрополитом Івано-Франківським і Галицьким Іоасафом (УПЦ КП) та з митрополитом Галицьким Андрієм (Абрамчуком) (УАПЦ).
Духівники УГКЦ розповіли меру Львова про особливості будівництва лікувально-діагностичного центру св. Луки, ідея якого належить Владиці Володимиру (Війтишину). Опісля — спільно оглянули цей центр, а також наголосили на важливості проведення мешканцями профілактики. «Ми в місті маємо практику облаштування пересувних медичних містечок, — зазначив мер Львова. — Завдяки профілактиці, у нас знизився рівень смертності. Ми хочемо вийти на європейські стандарти, щоб летальність була мінімізована. До речі, у митрополита Андрея тема здоров’я проходить червоною ниткою».
Також із духовенством обговорили питання виховання дітей, зокрема дошкільного. «До 2020 року хочемо мати в місті нульову чергу в садочки», — додав мер Львова. Окрім того, міський голова розповів про розвиток у Львові Українського католицького університету та досвід винахідниці Соломії Леньо, яка обрала цей виш для навчання, маючи можливість вчитись у будь-якому освітньому закладі світу.
Андрій Садовий також наголосив на важливості якісної роботи з молоддю, щоб мудрі люди залишалися в країні. «Я завжди ціную людей за те, що вони роблять, і що зробили. Повинна бути єдність людей, які мають спільні цінності», — підкреслив він.
Під час зустрічі із духівниками УПЦ КП міський голова розповів про мету візиту до Івано-Франківська. Також зі священнослужителями обговорили питання розвитку місцевого самоврядування в Україні.
«Ми сьогодні матимемо чергову дискусію Urban Talks, де говоритимемо про міста. Ніхто ними в країні не займається. Тим не менш — світ розвивається. Скажімо, у Німеччині навіть є міністерство, яке займається лише містами. Ми стараємось бути корисними і їздимо по Україні, ділимось досвідом. Із Житомиром підписали угоду про співпрацю. Ми виконуємо функцію, яку мала б робити держава, — інтегрувати міста. Динаміка є, Західна Україна має набагато більші перспективи. Дай Боже, щоб у країні були захист людини і верховенство права», — сказав Андрій Садовий.
Із духівниками УАПЦ в Івано-Франківську обговорили питання збереження архітектурних пам’яток, а також важливість обміну успішними практиками між містами. «Ми їздимо Україною, передаємо наш вдалий досвід, адже не буде одне місто щасливе, якщо інші мають біду», — зазначив Андрій Садовий.
Нагадаємо, Urban Talks — це дискусійна платформа, спрямована на налагодження дружнього діалогу між українськими містами. У межах заходу, представники міських рад і громадських організацій діляться корисними практиками та презентують власний успішний досвід розвитку міст. Івано-Франківськ — це уже шоста локація в межах проекту — після Рівного, Житомира, Чернівців, Тернополя та Луцька.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественный пенопласт от производителя Бытовая техника для кухни ТМ Вентолюкс – лидер продаж в Украине Больничный лист при родах Стартовала регистрация на международный форум «Реформация массовых коммуникаций» в Киеве Подними сокровища с морских глубин в казино Лавина!

Публикации