Меморіал чотирьом служителям церкви, яких убили бойовики ДНР, відкрили в Слов'янську

18.06.2018 13:46 3

Меморіал чотирьом служителям церкви, яких убили бойовики ДНР, відкрили в Слов'янську

У Слов'янську Донецької області відкрили меморіал на згадку про чотирьох служителів місцевої протестантської церкви "Преображення Господнє", яких російські найманці 4 роки тому викрали, катували, а потім убили.

Як передає Укрінформ, меморіал відкрито на пожертвування християн.

Пам'ятник встановлено на місці поховання убитих найманцями РФ дияконів церкви Володимира Величка та Віктора Брадарського, а також двох дорослих синів старшого пастора Рувима та Альберта Павенків.

Відкриття меморіалу відбулося увечері 17 червня і зібрало багато городян, які прийшли віддати шану загиблим священнослужителям.

Присутні, серед яких були і родичі загиблих, згадали, що тоді, 8 червня 2014 року після богослужіння озброєні бойовики увірвалися в приміщення церкви "Преображення Господнє" і викрали двох дияконів і двох синів пастора. Терористи інкримінували християнам злочин проти "ДНР", обвинувачуючи їх у підтримці української армії.

Понад місяць сім'ї служителів чекали, поки захоплених відпустять з полону. У Володимира Величка вдома залишилася дружина і вісім дітей, у Віктора Брадарського - троє дітей.

меморіал_1.jpg

Але, як з'ясували в поліції, полонених помістили в бокс захопленої пожежної частини, там їх катували, а на ранок вивезли за місто і розстріляли з автоматів просто в машині, яка загорілася. Одна людина згоріла в машині, інші намагалися втекти, сховатися за кущами, але їх добили. Тіла потім були потайки вивезені і закопані в загальній могилі. А в цей час бойовики взяли в родичів чималу суму викупу "за звільнення бранців".

У поліції уточнили, що масове поховання людей, убитих бойовиками, виявили в Слов'янську в липні 2014 року. Серед 14 тіл (12 чоловіків і 2 жінки) рідні впізнали чотирьох служителів місцевої церкви, яких викрали бойовики понад місяць тому.

Меморіал_2.jpg

Після ексгумації тіла поховали згідно з протестантськими традиціями.

Поліцейські встановили особи бойовиків, які катували і вбили цих чотирьох жителів Слов'янська у 2014 році. Було встановлено, що розстрілювали заручників троє терористів - двоє жителів Слов'янська і один з Макіївки. Під час окупації вони будували укріплення для бойовиків, чергували на блокпостах міста, а також займалися бандитизмом і вбивали людей. Відомо, що всі вони після звільнення Слов'янська втекли до Донецька, брали участь у бойових діях і вважаються "героями ДНР". Зловмисникам заочно оголошено про підозру відразу за 5-ма статтями Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує довічне позбавлення волі.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/national_religious_question/71507/

Следующая новость
Предыдущая новость

УПЦ долучилась до свята річниці створення Національної поліції Ритуальные услуги от похоронного бюро «Новая жизнь» в Минске Объявлен кастинг участников мюзикла «Лютер», который состоится в Украине Интереснейшие и незабываемые развлечения! Подтяжка лица для возвращения вашей молодости

Публикации