Глава УГКЦ: “Історія Італо-албанської Церкви є прикладом збереження національної та церковної ідентичності”

18.06.2018 13:14 12

Глава УГКЦ: “Історія Італо-албанської Церкви є прикладом збереження національної та церковної ідентичності”

“Святкуючи ювілей сторіччя вашої єпархії, ми бачимо живу і діяльну церковну спільноту. Історія вашого народу свідчить про близькість Бога в його житті. Це свідчення є для нашого українського народу прикладом мужності і витривалості, адже в нашій країні вже чотири роки триває жахлива війна. Лише за останніх 24 години загинуло двоє молодих хлопців і шестеро поранених. Ми сьогодні, як і ви п’ять століть тому, змушені масово покидати свій рідний край, однак ви є для нас прикладом збереження національної та церковної ідентичності”, - звернувся верховний архієпископ УГКЦ у своєму слові до єпископа італо-албанської єпархії Донато Олів’єро.
У Зустрічі східних католицьких єпископів Європи брали участь понад п’ятдесят східних католицьких єпископів, кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації для Східних Церков, кардинал Анджело Баняско, президент Ради Єпископських конференцій Європи (ССЕЕ), і Еміль Поль Черріг, апостольський нунцій в Італії. Головними темами зустрічі є ідентичність Східних Католицьких Церков в Європі, роль єпископа в контексті деяких аспектів нового подружнього процесу, віднова літургії у вірності власній ідентичності Східних Католицьких Церков і в здатності відновлювати життя людини.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Адвентисты доставили в зону АТО более 12 тысяч литров питьевой воды Быстрая, безопасная и качественная химчистка ковров Преимущества гидравлических кресел в салоне красоты Серебряные, золотые и позолоченные крестики в ассортименте Беларусь не впустила из Украины главу Белорусской Автокефальной Православной Церкви

Публикации