Львівська облрада просить Мінкульт передати Підкамінський монастир монахам УГКЦ

23.03.2018 1:08 6

Львівська облрада просить Мінкульт передати Підкамінський монастир монахам УГКЦ

Депутати Львівської облради звернулися до Міністерства культури щодо передачі у власність монахів Студійського уставу УГКЦ монастиря Походження Дерева Хреста Господнього (колишнього домініканського монастиря), пам’ятки архітектури XVII-XVIII ст. у Підкамені Бродівського району Львівської області.

Це звернення обранці прийняли на сесії 20 березня, повідомляє ІА ЗІК.

Як зазначається у зверненні, монастир у Підкамені є відомою святинею та пам’яткою архітектури, відновлення та збереження якої потребує все більшої уваги. Тому постало питання власності щодо цього об’єкта. 16 березня 2018 року в селищі Підкамінь відбулися громадські слухання, на яких місцева громада вирішила звернутися в органи влади з ініціативою про передачу монастиря у власність монахів Студійського уставу УГКЦ, які вже 21 рік докладають всіх зусили до порятунку та відродження святині.

«Тому ми, депутати Львівської обласної ради, закликаємо Міністерство культури України передати Підкамінський монастир у власність монахів Студійського уставу УГКЦ», – сказано у зерненні.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/70539/

Следующая новость
Предыдущая новость

Монастыри России православные действующие Качественные услуги в строительстве и инженерии Небезпечне мистецтво приховувати алкоголізм: чому необхідно звертатися за лікуванням Бесплатный англо-русский переводчик онлайн Тотал больше в футболе: Что это и как это влияет на игру?

Публикации