Конференція, яку благословили УГКЦ і УАПЦ, виступила проти відновлення Галицького Успенського собору

21.12.2017 1:13 6

Конференція, яку благословили УГКЦ і УАПЦ, виступила проти відновлення Галицького Успенського собору

Конференція, яку благословили УГКЦ і УАПЦ, наполягає не відновлювати Галицький Успенський собор,

У конференції взяли участь науковці з Києва, Львова, Івано-Франківська, Галича та ін. міст України, представники міністерства, обласних і районних держадміністрацій та рад. Відкрив засідання науковий співробітник Національного заповідника «Давній Галич», кандидат історичних наук Андрій Стасюк.
Священнослужителі о. Ігор Броновський (УГКЦ) та о. Іван Кузь (УАПЦ) поблагословили зібрання, побажали його учасникам плідної співпраці та мудрого рішення.
З доповідями на конференції виступили доктори історичних наук, зокрема професор, проректор Українського католицького університету Ігор Скочиляс, який нещодавно разом з іншими науковцями з Українського католицького університету вступив у суперечку з керівництвом УГКЦ щодо відновлення Галицького Успенського собору.
Цього разу учасники конференції також виступили проти відбудови Галицького Успенського собору на древньому фундаменті церкви.
"Вважати будь-яке нове будівництво на автентичному фундаменті Успенського собору порушенням чинного пам’яткоохоронного законодавства України та ратифікованих Україною міжнародних конвенцій та договорів", - говориться у резолюції конференції.
"Розробити програму збереження і ревіталізації історико-культурного середовища Національного заповідника «Давній Галич», центральним об’єктом якого має стати законсервований та музеєфікований фундамент Успенського собору і відреставрована каплиця Василія Великого, Успенська церква XVI ст., церква Св. Пантелеймона ХІІ ст., - йдеться також у резолюції. - Організувати громадські слухання щодо збереження, дослідження та популяризації культурної спадщини давнього Галича за участі науковців, представників органів державної влади, релігійних та громадських організацій".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Офисная мебель для руководителя - приобретайте лучшее без ограничений! Освещение в ландшафтном дизайне Универсальное и комфортное онлайн казино Створіть свій власний аромат: Набори для самозамісу рідин для вейпінгу Материалы для наращивания ресниц для мастеров лешмейкеров

Публикации