Комітет ВР повторно розгляне правки до законопроекту 0931

18.12.2019 10:10 3

Комітет ВР повторно розгляне правки до законопроекту 0931

Учасники мітингу під Верховною Радою зустрілися з головою профільного Комітету, який запевнив, що законопроект № 0931 буде доопрацьований з врахуванням зауважень релігійної спільноти.

Про це Голова Комітету з прав людини Дмитро Лубінець заявив у вівторок, 17 грудня, вийшовши до учасників акції, які зібралися біля стін парламенту та вздовж вулиці Грушевського у Києві на захист свободи совісті та свободи слова, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Дмитро Лубінець, голова Комітету, сказав: «Ми запрошуємо до діалогу Раду Церков. Робота продовжується. На базі нашого Комітету ми зробимо площадку, і ми зможемо знайти те формулювання, яке абсолютно всіх влаштує».

Окремий мітинг також відбувся біля Офісу Президента України. Присутні релігійні діячі та журналісти закликали доопрацювати законопроект № 0931 шляхом врахування поправки №1 народного депутата Віктора М’ялика.

Зважаючи на графік пленарних засідань, можна сподіватися, що до кінця року парламент не буде розглядати ці резонансні зміни в сфері протидії дискримінації. За цей час робоча група, утворена при Комітеті за участі представників Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, має доопрацювати законопроект № 0931, щоб зняти побоювання релігійної спільноти і представників окремих професій, зокрема лікарів і журналістів.

Нагадаємо, що на необхідності ґрунтовного доопрацювання законопроекту № 0931 наголошувала Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій. Напередодні Комітет відхилив усі поправки, спрямовані на захист свободи совісті та свободи вираження поглядів, що обурило релігійну спільноту.

Також Громадська рада при Державному комітеті України з питань телебачення та радіомовлення звернулася до Верховної Ради з закликом направити на доопрацювання законопроект № 0931, положення якого можуть загрожувати свободі вираження поглядів і переконань, а також об'єктивній журналістиці.

Під час зустрічі з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій Президент Володимир Зеленський пообіцяв розібратися з законопроектом № 0931, щоб він не став підґрунтям для обмеження конституційних прав громадян на свободу совісті та свободу слова.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/legislation/78217/

Следующая новость
Предыдущая новость

Доставка букетов по городам Украины Качественные просмотры на ютуб от живых людей Как выбрать межкомнатные двери, включая модели скрытого монтажа Легальное казино FreePlay для настоящих игроков Видання про священиків з родини Гузарів презентували в Коломиї

Публикации