"Зорієнтовані на Росію": Ігор Козловський розповів про співпрацю УПЦ (МП) і бойовиків

04.02.2018 12:07 12

Український історик, релігієзнавець, викладач Ігор Козловський, якого нещодавно звільнили з полону терористів, розповів про стан УПЦ (МП) на окупованих територіях. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Апостроф", пишє РБК-Україна.

"Українська Православна Церква, орієнтована на Московський Патріархат, опинилася в дуже складній ситуації. Дуже. З одного боку, вони бажані на окупованих територіях, так як з точки зору тієї сили, яка захопила владу, УПЦ фактично є інструментом, який освячує ці дії, відповідно, вони знаходяться в більш привілейованому становищі, ніж будь-яка інша релігійна організація", - сказав Козловський.

За його словами, дійсно є священнослужителі, для яких зв'язок з Москвою не тільки історичний, але й реальна.

"З цієї точки зору, чи є їх позиція сепаратизмом, юридично повинен визначити суд", - вважає релігієзнавець.

Ігор Козловський розповів, що священики УПЦ (МП) беруть участь в демонстрації, парадах, відкритті різних пам'яток разом з керівництвом бойовиків, і фактично стають співучасниками злочинів терористів. "Турбота про віруючих вимагає від них (УПЦ МП) особливого ставлення і взаємовідносин з місцевими структурами (керівництвом бойовиків). Все це призводить до того, що вони починають служити цій системі. Відмовитися від цього складно. Але деякі з них щиро зорієнтовані на Росію", - зазначив він.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/69965/

Следующая новость
Предыдущая новость

Продажа колец с оригинальным дизайном Лазерне гравіювання клавіатури: технологія, переваги та застосування Кроссовки-сороконожки Мнение президента «Евротерминала» Павла Лисицина о ситуации на контейнерном рынке в 2020 году Прокат лыж в Эстосадок

Публикации