Душпастирська Рада при Міноборони обговорила проект закону “Про військове капеланство”

08.08.2018 17:35 0

Душпастирська Рада при Міноборони обговорила проект закону “Про військове капеланство”

Цього ж дня голова Синодального відділу УПЦ (МП) із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин (Маркевич) взяв участь у зустрівся з капеленами, що прибули до Києва з Мюнхена та належать до Католицького військового капеланства Німеччини. У зустрічі також взяли участь секретар військового відділу полковник Валігурський Ю. А., військовий священик, клірик храму при ОППУ, прот. В’ячеслав Литвиненко, а також співробітник відділу прот. Володимир Долгіх.
Під час бесіди владика Августин розповів гостям про сучасний стан військового капеланства у структурах Збройних Сил та Національної гвардії, а також про проблеми взаємодії священиків УПЦ із різними військовими формуваннями України. Отець В’ячеслав поділився досвідом служіння у підрозділах НГУ на передовій під час ведення бойових дій. Гості мали змогу отримати відповіді на свої питання, після чого для них була проведена екскурсія Києво-Печерською лаврою.
Напередодні, 3 серпня, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки на Яворівському полігоні (Львівська обл.) відбулися збори військових священиків (капеланів) Яворівського благочиння УПЦ Київського Патріархату. Метою зібрання було перейняття іноземного досвіду від капеланів з Канади та США. Зокрема, цього дня канадський капелан пастор і водночас капітан Ін Себ Вон провів лекцію на тему «Вартовий». Лектор, зокрема, розповів, що капелан у війську повинен ретельно спостерігати – вартувати, - щоб запобігти суїциду серед військовослужбовців, повідомляє сайт УПЦ КП.
Капелани разом обговорювали конкретні питання, ділились власним досвідом і вчились один в одного. Зокрема, підполковник Фрейзер Олд розповів коротко про те, як запобігають суїциду серед канадських військовослужбовців, підкреслив, що найбільше в цій справі вони покладаються на капеланів, а вже потім на психологів, медиків та поліцію.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучшее предложение от игрового клуба Когда дизайн становится произведением искусства Рэп-группа "Gospel Рeople" выступит на христианском фестивале в Херсонской области С качественным и удобным постельным бельем ваш сон будет как у младенца Последний айфон со скидкой

Публикации