Допоможіть зібрати кошти на лікування Макара

21.03.2019 21:38 6

Допоможіть зібрати кошти на лікування Макара

Макар Стецюк, якому недавно виповнилося 7 років, — дуже гарний хлопчик. Але у нього інвалідність (ДЦП) і діагноз спаситична диплегія (рухові порушення ІІ рівня за класифікацією GMFCS, функції руки ІІI рівня за класифікацією MACS), затримка мовного розвитку 1-2 рівня, дизартрія, псевдобульбарний синдром, еквінусно-плосковальгусна постанова стоп.

Його мама, Мокієнко Ірина Михайлівна, звертається з проханням про допомогу у зборі коштів на лікування сина.

«Наш синочок — дитина, яку ми з радістю очікували!, — розповідає пані Ірина. — Вагітність у мене проходила добре, без ускладеннь і загроз. Пологи розпочалися вчасно і нічого не передвіщало біди. На жаль, вони виявилися дуже складними і для мене, і для сина. Макар, коли народився, вже не плакав, не рухався та й не дихав, знаходився у стані тяжкої асфіксії, що призвело до набряку мозку. Спочатку Макар два тижні був у реанімації, в тяжкому стані, підключений до чисельний крапельниць та апарату штучної вентиляції легенів, годували його через зонд. Поступово його стан стабілізували і перевели до мене, до перенатального центру, де ми були ще два тижні разом. Тільки через місяць, після народження Макара, нас виписали додому.

Нам не давали ніяких шансів на повноцінне життя сина, а ми вірили в те, що у нас все вийде і саме з цього часу почалася подальша бородьба за його життя!»

За ці роки Макар з батьками багато чого пройшов, робили масажами, ЛФК, займалися плаванням, велотренуванням. Хлопчик вже пройшов двадцять два курси реабілітації у різних центрах та клініках. Займається з логопедом, дефектологом та по системі Монтессорі. Завдяки невтомній праці, роботі всіх спеціалістів та наполегливості Макара, він вже вміє сидіти, нещодавно почав вставати на ніжки самостійно та ходити, трішки говорить. Це результати безперервної і тяжкої праці...

«Макарчик - привітна та розумна дитина, яка прагне жити повноцінним, цікавим життям, його інтелект повністю збережений, — ділиться мама. — Любить бавитись іграшками, малювати, слухати музику та казки, розглядати картинки у книжках, любить футбол, вивчив цифри та вчить літери. Радіє товариству дітей, хоче з ними товаришувати, ходити, бігати, грати…

Макар любить малювати, а зараз дуже цікавиться написанням літер та слів, йому це дуже не просто робити, він навчаєтьс я і просить щоб я йому писала чи допомогала писати. Любить, коли ми щось печемо разом, замішувати чи колотити тісто, воно в нього завжди виходить дуже гарне! Взагалі, Макар дуже позитивний, допитливий та енергійний! Не зважаючи на сильну дизартрію (нечіткість вимови звуків та слів) він любить співати, по своєму, але з задовенням».

Зараз Макар записаний на два курси реабілітації у Міжнародній реабілітаціїній клініці Козявкіна (м. Трускавець) у квітні та липня 2019 року. Вартість однієї реабілітації становить 11646,00 грн. (один з рахунків до цього листа). Загалом потрібно зібрати 23292,00 грн. тільки на лікування.

Мама робить такі листівки та інші подарунки, щоби зібрати кошти на лікування сина

«Я доглядаю та займаюся вихованням та розвитком Макара, працює в нашій родині тільки мій чоловік, більша частина нашого доходу витрачається на розвиваючі заняття сина в період між реабілітаціями. А реабілітація при ДЦП — це дуже довготривалий та дороговартісний процес, для того, щоб дитина досягла гарних результатів та змогла самостійно себе обслуговувати у майбутньому. Лікування дає позитивні результати і лікарі радять продовжувати лікування і надалі, за їх рекомендаціями проходити регулярні курси реабілітації необхідно кожні два-три місяці, тому що Макар перспективна дитина і він зможе говорити та навчиться обслуговувати себе, та краще ходити!

Я звертаюся до Вас та добрих людей за допомогою, розумінням та підтримкою! Будемо дуже вдячні всім, хто відгукнеться на наше прохання допомогти Макару!». - пише мама хлопчика.

Контактний телефон 066 2054847

Карта Приватбанку 5168 7551 0220 7319 — Мокієнко Ірина Михайлівна (мама Стецюка Макара)

Офіційна група допомоги Макару на Фейсбук

Макар Стецюк

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/projects/help/75156/

Следующая новость
Предыдущая новость

Рада церков Вінниччини закликає місцеву владу і мешканців знайти компромісне рішення щодо будівництва кладовища Джокер Казино – неперевершений ресурс для розваг Красивые церковные иконы с доставкой Как клеить флизелиновые обои самостоятельно Материнские платы: новые или б/у?

Публикации