Греко-католицький священик ініціював клуб любителів-мотоциклістів і став членом Товариства байкерів-священиків Угорщини

31.07.2017 16:44 0

Греко-католицький священик ініціював клуб любителів-мотоциклістів і став членом Товариства байкерів-священиків Угорщини

На Закарпатті лише троє священиків, які полюбляють швидку їзду на мотоциклах і культивують це захоплення-хобі. Крім берегівчанина о. Ярослава Маргітича, охоче сідлають свої крузери о. Михайло Малеш з Мукачева та о. Аттіла Сабов з Ужгородщини. Священослужителі підтримують дружні зв’язки і стосунки, діляться останніми надбаннями в даній сфері, за можливості разом виїжджають не “прогулянки”.
Коли малому Ярославу виповнилось 11, батько, духівник-легенда о. Володимир Маргітич, якого у сан висвячував у сталінських таборах сам митрополит Йосиф Сліпий, купив хлопчині малопотужний мопед “Карпати”. Потім юнак пересів на “Мінськ”, а потім престижну тоді “Яву”.
Повернувшись з армії, Ярослав уже сам у 2005 році придбав “Хонду Сілвервінг”. Сьогодні в Україні існує лише три такі екземпляри. Його ж “коня” купив один колекціонер паритетів з Києва. Нинішнього “сталевого друга” Ярослав Маргітич знайшов у Кракові – мотоцикл здатний розвивати швидкість понад 200 кілометрів.
“Запчастини замовляю з угорської фірми “Abay”, що доступне у нас, шукаю у спеціалізованому магазині в Ужгороді, - розповів о. Ярослав. - Більшість елементів своєї “Хонди” виготовив власними руками – оздоблення, боковини, сидіння, встановив радіо з антеною, оригінальний сигнал, автоматизував деякі регулюючі операції.”
Захопленням батька перейнялись і старші діти: донька і син часто виїжджають разом з ним на повчальні екскурсії. Отець Ярослав на байку “проколесив” пів-України, майже все Закарпаття, визначні місця Угорщини, зокрема зв’язані з духовною культурою, такі, приміром, як Маріяповч.
“Віряни спочатку насторожено поставились до мого захоплення, - ділиться священослужитель. - Але потім звикли і зрозуміли: всі ми люди й кожен має право на любиму справу.”
Ярослав Маргітич є також членом Товариства байкерів-священиків Угорщини. Їх у країні зараз близько 30. Стало традицією щороку останньої суботи липня проводити зліт любителів швидкої їзди “вершників у рясах”. Готується до чергової зустрічі й священик-байкер з Берегова. На таких зібраннях завжди присутній глава Угорської Греко-Католицької Церкви архієпископ-митрополит Фюлеп Кочіш.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Если хотите увидеть рай на земле – поезжайте на остров Бали На Івано-Франківщині мешканці за підтримки духовенства протестують проти відкриття наркологічної клініки Смотреть онлайн турецкие сериалы Єпископ УПЦ розповів на Міжпарламентській асамблеї православ’я про церковні проблеми в Україні Вчимо англійську швидко та ефективно

Публикации