Греко-католики презентували у Харкові дитячі Біблії шрифтом Брайля, а у Львові провели тренінг щодо зцілення постабортної травми

20.07.2018 15:53 6

Греко-католики презентували у Харкові дитячі Біблії шрифтом Брайля, а у Львові провели тренінг щодо зцілення постабортної травми

Книга, яку презентували у Харкові, – спільний проект УГКЦ і волонтерського руху «Заплющ очі. Дивись серцем» в особі Ростислава Комаренка. Презентації видання відбуваються в різних містах України, зокрема в Рівному, Києві, Одесі, Житомирі, Івано-Франківську й інших обласних центрах.
Ця Біблія об’єднує як зрячих дітей, так і незрячих. Вона написана в такий спосіб, що спершу дитина потребуватиме ознайомлення із самим текстом – звичайним і шрифтом Брайля, а тоді вже зможе відчитати й малюнки, нанесені на матеріал цим самим шрифтом.
Головними доповідачами на презентації в Харкові були владика Василь (Тучапець), екзарх Харківський УГКЦ, владика Мар’ян Бучек, єпископ РКЦ, і Валентина Бутенко, керівник ГО «Харківський центр реабілітації молодих інвалідів і членів їх сімей “Право вибору”».
У презентації взяли участь Тетяна Родяхіна, заступник директора з навчально-методичної роботи Комунального закладу «Харківський спеціальний навчально-виховний комплекс імені В. Г. Короленка» Харківської обласної ради, Ганна Калініна, завідувач Бібліотеки-філії № 17 для сліпих ім. Гіршмана ЦБС Шевченківського району, й Володимир Агафонов, керівник Східного регіонального Біблійного товариства в Україні.
Присутні подякували УГКЦ в особі владики Василя за це видання і висловили сподівання на подальшу співпрацю у видавництві християнської літератури для осіб із порушенням зору.
На закінчення владика Василь подарував примірники дитячої Біблії присутнім та обговорив наступні заходи її презентації у спеціалізованих закладах і бібліотеках, де діти завжди матимуть змогу вивчати слово Боже.
А 16-20 липня у Львівській духовній семінарії Святого Духа триває семінар-тренінг щодо зцілення постабортної травми та її наслідків, психологічної адаптації жінки (і її близьких) після аборту. Організатор зустрічі – Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я. Спікерами стали Зіновій Онишко, лікар-психіатр, спеціаліст із узалежнень, член Української спілки психотерапевтів, керівник проекту «Жива надія», та Світлана Сайко, психолог, психотерапевт, учасник проекту «Жива надія».

Греко-католики презентували у Харкові дитячі Біблії шрифтом Брайля, а у Львові провели тренінг щодо зцілення постабортної травми

«Блаженніший Святослав звернувся до Комісії з дорученням розробити програму для нашої Церкви щодо допомоги людям, які пережили втрату ненародженої дитини (аборт, позаматкова вагітність, викидень). Ми намагалися зробити для учасників семінар-тренінг, щоби вони змогли максимально використати одержану інформацію, тобто не лише здобути теоретичні знання, а й вміли застосувати їх на практиці. Спочатку нам потрібно ці кроки пережити й усвідомити самими, щоб потім допомагати іншим, а також взяти відповідальність за те, щоб іншим людям передавати цю інформацію», – повідомив о. Руслан П’яста, голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я.
За його словами, раніше був організований перший семінар із Вікторією Торн (засновниця проекту «Рахиль»), яка приїжджала зі США й розповідала про американський досвід у цій сфері.
23 учасники робочої групи (які належать до місії «Рахиль») – представники різних єпархій та екзархатів, покликані так само формувати менші групи і робити подібні семінари-тренінги у своїх єпархіях та екзархатах. Чотири дні вони інтенсивно навчатимуться, а в п’ятницю, 20 липня, розроблять конкретні стратегічні кроки та завдання.
Організатори планують зробити ще чотири таких семінарів-тренінгів по митрополіях (десь шість-сім людей з кожної єпархії), щоби було більше фахівців у цій сфері. Упродовж року заплановано провести п’ять зустрічей з метою проаналізувати те, що вдалося зробити, і вирішити, як учасникам діяти далі.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Як вибрати якісний ортопедичний матрац Хотите арендовать катамаран в Сочи? Обращайтесь в компанию «Sochi Charter»! Мебель на заказ в Киеве от компании «Эфес» Онлайн против наземных казино - преимущества Качественная и тихая стиральная машина Bosch

Публикации