Греко-католики побилися з православними за спірний храм в Коломиї

23.10.2017 19:43 12

Греко-католики побилися з православними за спірний храм в Коломиї

Після конфлікту між греко-католиками і православними влітку 2017 року храм опечатали, але 17 жовтня представники УГКЦ зрізали замки на храмі та наступного дня провели в ньому власне богослужіння.
В Інформаційно-просвітницькому відділі Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП) підтвердили "факт захоплення, вказуючи, що силового протистояння під стінами храму не було", пише сайт УПЦ (МП).
22 жовтня міцні чоловіки в балаклавах на чолі з капеланами УГКЦ (даних про приналежність капеланів до ВСУ в УПЦ (МП) не знайшли), застосовуючи грубу силу, не дали парафіянам УПЦ (МП) підійти до храму і відслужити там свій молебень. При цьому на відео УПЦ (МП) зафіксовано, що людей били навіть ногами.
"Один з активних організаторів беззаконь псевдокапелан Миколай Мединський кулаками наносив удари православним. Окрім того, він називав вірних УПЦ “біомасою” і “московськими свинями”. Уніати обіцяли “поламати” тих людей, які знімали їхні протиправні дії на камеру, пише сайт УПЦ (МП), -- Окрім того, у своєму коментарі для ЗМІ настоятель храму протоієрей Василь Кобельський зокрема зазначив, що безчинства почалися ще минулої неділі, коли «їх капелан погрожував парафіянам УПЦ автоматом Калашникова»".
Відділ зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП) звернувся до проводу УГКЦ та керівництва Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ із закликом "зобов’язати своїх священиків звільнити храм, яким законно користується релігійна громада УПЦ, та не перешкоджати їй у звершенні богослужінь".
Нагадаємо, 4 жовтня Івано-Франківський окружний адмінсуд встановив факт законності користування релігійною громадою УПЦ (МП) Благовіщенським храмом. Влітку 2017 року було відкрито кримінальне провадження за фактом руйнування громадою УПЦ (МП) церкви -- пам'ятки архітектури.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественные детали для аппаратов УЗИ от производителя Высококачественная женская и мужская обувь Психологический портрет личности: какую суть несут черты Близкий к РПЦ телеканал продолжает культивировать украинофобию Православні ікони та їх види

Публикации