Голова Нацполіції відзначив залежність криміногенної ситуації від рівня релігійності населення

13.02.2018 19:07 6

Голова Нацполіції відзначив залежність криміногенної ситуації від рівня релігійності населення

Він зазначив, що Дніпро, Харків, Запоріжжя і Одеса - це чотири найбільш проблемних регіони по кількості правопорушень. "На це впливають економічні й соціальні чинники. Зокрема те, що це – промислові регіони. Але якщо взяти Харківщину, то Харків і область дуже відрізняються. Велика концентрація міського населення збільшує кількість злочинів", – сказав він.
"Йдемо в центр України, на захід. Чим далі, тим менше злочинів вчиняється. Це залежить скоріше не від правоохоронної системи, а від ментальності суспільства. Там люди в неділю ходять до церкви. І чим далі на захід - тим частіше. Якщо сімейні цінності переважають над іншими, то правопорушень менше", - пояснив він.
Сьогодні найменший рівень злочинності – у Донецькій і Луганській областях (частини, що контролюються українською владою). "У більшості випадків правопорушення виникають ситуативно: погано лежить - поцупив. Питання в іншому. На Донбасі дуже багато поліцейських, і правопорушникам некомфортно", - розповів він.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Большой выбор межкомнатных дверей Возможность получить международное образование Фонд “Папа для України” надав 500 тисяч євро на проекти відбудови Донбасу та соціального захисту переселенців Форма справки на оружие Як правильно вибирати ляльку?

Публикации