Військові капелани України, США та Канади домовилися про співпрацю

10.10.2018 8:54 6

Військові капелани України, США та Канади домовилися про співпрацю

Під час дискусійної частини зустрічі капелан армії США Ерл Баверс проінформував голову СУВД про алгоритм здійснення капеланського служіння у війська Сполучених Штатів Америки. Підполковник Ерл Баверс акцентував на тому, що в капелани армії США обов’язково мать військове звання. “Приходячи на капеланську службу, до прикладу в бригаду, священик (пастор) отримує звання капітана й далі, здійснюючи своє капеланське служіння, може мати посадове зростання до посади “капелан дивізії”, з відповідним військовим званням – генерал”.
Капелан США майор Тері Бейл зазначив, що основним завданням капелана, по призначенню на посаду, вибудувати належні відносини з командиром та особовим складом бригади. Капелан Тері Бейл наголосив, що священнослужитель, котрий почав нести послух капелана, повинен добре розуміти нові обставини своєї діяльності.
Капелан збройних сил Канади Стефан Вагнер додав, що довірливі та пастирські стосунки з особовим складом - це результат довгої праці кожного капелана.
За результатами зустрічі сторони погодили план подальшої співпраці, зокрема візити капеланів УПЦ Київського Патріархату до відповідних підрозділі (навчальних центрів) армії Сполучених Штатів Америки для обміну досвідом та спільних навчань. Разом з цим капелани армії США та Канади проведуть серію навчальних лекцій-практикумів в Україні для капеланів та кандидатів на цю посаду. Представники капеланської служби США та Канади закликали молодь, котра здобуває богословські знання у духовних навчальних закладах України, та священиків приймати на себе непростий, проте вкрай потрібний послух несення капеланської служби.
Також на базі центру відбулася робоча зустріч українських капеланів зі своїми колегами капеланами країн НАТО: капелами зі США підполковником Ерлом Баверсом (Командування підготовки 7-ої армії США) і майором Тері Белом та капітаном Стефаном Вагнером з Канади.
Під час зустрічі були присутні: голова СУВД митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан разом з першим заступником голови СУВД прот. Тарасом Мельником та керівником стратегічного відділу СУВД Ярославом Шевченко, старший військовий священик Яворівського полігону о. Назарій Дадак, керівник сектору зовнішньо-капеланських зносин СУВД військовий священик Святослав Юрків та Начальник Міжнародного центру миротворчості та безпеки Ігор Слісарчук.
Для закордонних колег керівник стратегічного відділу СУВД Ярослав Шевченко провів презентацію про структуру та роботу Синодального управління військового духовенства УПЦ Київського Патріархату, яке було реформоване з початком військової агресії РФ проти України.
Капелани зі США та Канади мали можливість більш повно ознайомитися з історією створення інституту капеланства в Україні, переглянувши фільм про навчання військових священиків Київського Патріархату у 2015 році.
Як зазначається на сайті УПЦ КП, особливо вразили іноземців кадри з фільму про капелана отця Дмитра Поворотного, який, ризикуючи своїм життя, перевозив тіла загиблих українських вояків з території сепаратистів на мирну землю.
Голова СУВД митрополит Іоан провів для закордонних колег презентацію «Релігійні чинники у гібридній війні». Митрополит Іоан розповів гостям про основні етапи, компоненти та особливості проведення гібридної війни Російської Федерації проти України та проаналізовав релігійний досвід, який Кремль використав проти України. Голова СУВД визначив негативні наслідки інформаційно-психологічного впливу противника на силові структури України та окреслив основні заходи релігійного характеру щодо захисту військ від цього впливу.
Капелани з Американського континенту поділилися досвідом організації інституту військового духовенства у збройних силах своїх державах. Головно питання торкалися законодавчої бази, військових звань капеланів та виходу капелана на пенсію.
Після розмови українські капелани разом зі своїми закордонними колегами відбули на сам Яворівський полігон, де височіє споруда напівзруйнованого храму. Капелани спільно піднесли до Бога молитву про мир в Україні.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Не упустите новинку Ігрові автомати на гроші Самая профессиональная служба эвакуации Азино 777 в 2021 году: доступ, игры, турниры Лазерне гравіювання клавіатури: технологія, переваги та застосування

Публикации