Архієрейський Собор УАПЦ направив делегацію на переговори з Константинопольським Патріархатом

03.08.2018 13:11 9

Архієрейський Собор УАПЦ направив делегацію на переговори з Константинопольським Патріархатом

На Соборі митрополитом Макарієм було проінформовано єпископат УАПЦ щодо Томоса для надання автокефалії українському православ'ю матір'ю-Церквою Константинопільським Патріархатом. Архієрейським Собором було визначено направити делегацію УАПЦ в складі предстоятеля УАПЦ митрополита Макарія, архієпископа Житомирського і Поліського Володимира, архієпископа Чернівецького і Хотинського Германа, архієпископа Тернопільського і Бучацького Тихона для проведення переговорів з делегацією Константинопільського Патріархату.
Також було заслухано предстоятеля УАПЦ про проведення святкуваня 120-річчя від дня народження патріарха Мстислава (Скрипника) та 1030-ліття Хрещення Київської Русі-України. Архієрейський Собор розглянув ряд кадрових питаннь і стан в єпархіях та канонізацію нових святих, ухваливши, зокрема, владику Тихона (Петранюка) піднести до сану архієпископа та надати титул "Тернопільський і Бучацький", а владиці Геронтію (Олянському), наміснику Свято-Пантелеймонівського монастиря, бути єпископом Бориспільським, вікарієм Київської єпархії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучшие бонусные программы от казино Слот Азарт ждут вас! Шаринг на территории Украины, России и Европы Изготовление пакетов и печать логотипов на заказ Особенности конкурсов прогнозистов, проводимых платформой Ставка ТВ Toyota Prado с новыми функциями для вашего удобства и функциональности

Публикации