Архієпископ УПЦ обговорив з міським головою Фастова спільні акції та їх висвітлення в медіа-просторі

25.01.2018 12:53 141

Архієпископ УПЦ обговорив з міським головою Фастова спільні акції та їх висвітлення в медіа-просторі

Владику супроводжували благочинний Фастівського благочиння архімандрит Онисим (Бала), благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці міста Фастів протоієрей Анатолій Кіріакідіс.
Зустріч відбулася в робочому кабінеті очільника фастівської громади в приміщенні міської ради.
Захід відбувся з огляду на те, що з січня 2018 року Фастівське благочиння, яке територіально охоплює місто Фастів та район, включене до складу Макарівського вікаріатства.
Владика Іларій привітав фастівського міського голову з різдвяними святами та подарував ікону Різдва Христового.
"У ході розмови пан Нетяжук зазначив, що міська рада депутатів щиро вітає продовження співпраці зі священнослужителями Української Православної Церкви", - пише сайт УПЦ (МП).
Архімандрит Філарет (Єгоров), який відповідає за соціальні проекти в Макарівському вікаріатстві, розповів про існуючі напрацювання та проекти. Зокрема, було зазначено, що працюють щорічні літні табори-поселення для дітей убитих і поранених українських військовослужбовців, дітей з сімей вимушених переселенців зі сходу України та для дітей і підлітків з проблемних сімей.
Архієпископ Іларій підкреслив, що Макарівське вікаріатство готове допомагати дітям з подібних сімей, які мешкають у Фастові, та залучити їх до своїх регулярних соціально-благодійних проектів.
Про готовність до участі в подібній співпраці говорили й архімандрит Онисим і протоієрей Анатолій.
Міський голова Фастова зазначив, що спільні труди є суттєвим внеском у розбудову соборної та єдиної України.
Було обговорено питання щодо духовного вшанування свят у давньому козацькому місті Фастів. Мер особливо підкреслив важливість ролі у соціальному житті громади Свято-Покровського храму, який був збудований полковником фастівської козацької сотні Семеном Палієм у XVIII сторіччі.
Також мова йшла про висвітлення акцій УПЦ (МП) та працівників соціальних органів Фастова в медіа-просторі. Сторони відзначили, що важливим елементом роботи є максимальна взаємодія, спрямована на міжконфесійний мир у фастівському регіоні та неприпустимість ворожнечі на релігійному ґрунті.
Наприкінці зустрічі очільник територіальної громади подякував священнослужителям за духовну та соціально-благодійну роботу, яку вони проводять, і висловив надію на подальшу плідну співпрацю.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Платежные сервисы как преимущество лучших онлайн казино в сети Эффективная реклама на улицах Суши, ролы и сеты с доставкой на дом в Харькове Выбор и покупка кухонного ножа Русский Вулкан лучшие онлайн слоты Igrosoft, Novomatic, NetEn

Публикации