Члени Всеукраїнської ради церков ініціюють в Києві пам’ятники перекладачам Біблії — Івану Огієнку, Пантелеймону Кулішу та Івану Хоменку

11.04.2018 16:54 12

Члени Всеукраїнської ради церков ініціюють в Києві пам’ятники перекладачам Біблії — Івану Огієнку, Пантелеймону Кулішу та Івану Хоменку

Від Української Лютеранської Церкви лунала пропозиція про те, щоб ознайомити молодь та дітей з християнською спадщиною України. Проводити екскурсії в культурно-археологічний центр “Пересопницю”, місце утворення Пересопницького Євангелія, Софію Київську, Дім Біблії. Там вони зможуть почути про унікальність Божого Слова, познайомитися з біблійними цінностями. Це відбуватиметься за графіком, який має ухвалити Міністерство освіти і науки.
Анатолій Райчинець, заступник генерального секретаря Українського біблійного товариства, зазначає: “Ми цю ідею розписану віддамо в Міністерство освіти і науки. Вони в свою чергу це спустять по обласних центрах і школах і це буде добровільно за бажанням їхніх батьків і діток і ініціативна вчителів та директорів шкіл”.
Крім всеукраїнського перепису Біблі, планують установити в Києві пам’ятники перекладачам Біблії — Івану Огієнку, Пантелеймону Кулішу та Івану Хоменку.
Виникла ідея, щоб не тільки їм поставити пам’ятники, а й іншим діячам, які сприяли поширенню християнства в Україні. Августин (Маркевич), голова Богословсько-канонічної комісії при Священному Синоді УПЦ (МП), каже: “Ви чули, мене підтримав і протестант. І я думаю князь Ярослав мудрий в першу чергу і великі провідники церкви христові в Україні. І я не заперечую те, що зараз сказали. І сучасних, які були по таборах, які поширювали Слово Боже”.
На засідання прийшли також і представники державної влади. Організатори кажуть, що на сьогодні потрібна постанова про визнання цієї події на державному рівні. Для цього оргкомітет звертався до Кабінету Міністрів та до Президента.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Тренды из девяностых - поясные сумки Як домогтися взаєморозуміння і ефективно вирішувати чоловічі проблеми На Тернопільщині біля храму УГКЦ вивісили списки, хто скільки не здав на ремонт Брендированные бутылки для воды и другие идеи корпоративных подарков Что подарить иностранцу из сувениров?

Публикации